HL 2. kolo (7.I): FC Avengers - FC A.Č.A.B. 3:7

13.09.2014 16:12

Stadion: Pražačka

Diváků: 2

Střelci za Ačab: 2 Ajfel, 2 Pepa G., Trojis, Kuba, Luky

 

V minulém zápase musel chytat hráč z pole a ani dnes to zprvu nevypadalo, že se něco změní, Kuba Doležal se totiž ve včerejších večerních hodinách omluvil z dnešního zápasu a tak to vypadalo na podobný scénář, naštěstí ale Tomáš, který si prozměnu minule spletl hrací čas, byl dnes k dispozici, a tak na poslední chvíli mohl dorazit na zápas. Nakonec se sešla kvalitní sestava, ve které se také poprvé představila nová posila našeho týmu, André Trojis. Avengers minulé klání sice vyhráli, jednalo se ovšem pouze o výhru kontumační, nad týmem, který byl odhášen ze soutěže, a tak si 2 body a skóre 6:0 připíše každý celek z naší ligy. Nás tento "zápas" čeká až poslední kolo.

 

Soupeř byl stejné věkové kategorie jako my a začal lépe, po sérii nebezpečných závarů z rohových kopů, kdy se poprvé musel činit kvalitně chytající Tomáš, se dostal útočník domácích ke střele ze střední vzdálenosti a po vzoru Bořka Dočkala z nedávného střetnutí s Nizozemskem otevřel ranou o tyč gólový účet. Ačabu trvalo, než si na hřišti ujasnil co hrát, zpět do zápasu nás po 10ti minutách dostal Pepa Gyömber, který přesnou přízemní střelou na zadní tyč srovnal na 1:1. Pak už přišly tak trochu tradiční tragikomické momenty v defenzívě z naší strany, neskutečná smůla na vlastní góly se dnes pověsila na Čagiho, po centru z pravé strany se míč odrazil přes golmana a ruku Čagiho až do vlastní branky. Netrvalo dlouho a do té doby spící kanonýr Ajfel rozvlnil síť! Po dobrém presinku se k němu dostala kulatina a jeho cesta k bráně byla otevřená, perfektní obstřel znamenal podruhé dotažení. Pak se o slovo opět přihlásil nešťastník Čagi, jednalo o střílený centr z druhé strany, který se od nebohého beka FCA odrazil přímo do vlastní sítě, 2:3. Ajfel si však vzal k srdci své kapitánské povinnosti a 2 minuty před koncem poločasu se po úniku z levého křídla opět přesně trefil na zadní tyč. Stav 3:3 byl o poločase zasloužený.

 

Druhé dějství ale zachytilo FC A.Č.A.B. ve výborném rozpoložení, Trojis se rozehrál k solidnímu výkonu a většina útočných akcí začala chodit přes něj, rychlé a přesné přechody do útoku dělaly Avegnerům čím dál tím větší trable. V jednom z nich se dostal do situace 2 na 2 právě Trojis spolu se skvěle hrajícím Pepou, a když už to vypadalo, že celou situaci překombinovali, trefil se druhý jmenovaný ve skluzu přesně pod břevno a poprvé poslal FCA v tomto utkání do vedení! Po pár minutách přišel dlouhý míč za obranu, osamocený Kuba na hrotu útoku ale nevypustil souboj, přesprintoval posledního obránce a dostal se natolik blízko ke gólmanovi, že byl při jeho odkopu míčem trefen, ten se mu ještě odrazil přesně do cesty a Kuba byl odměněn za snahu gólem do prázdné branky, 3:5. To byl asi klíčový moment zápasu, hráči soupeře byli nalomení a mělo pro ně být ještě hůř. Rozjetý válec FCA produkoval jeden útok za druhým a další po ose Pepa - Trojis dopadl 6. gólem pro hráče ve žlutém. André si mohl připsat i druhý gól, po sólovém úniku zleva se trefil do sítě, rozhodčí ale kvůli míči ve hřišti branku neuznal. Následné rozpory a slovní přestřelka vznikla z toho důvodu, že sudí akci nepřerušil pískuntím ani jiným gestem. Situaci nechal dohrát a až na vehementní stížnosti reagoval neuznáním gólu a míčem rozhodčího. Poslední úspěšná akce FCA skončila u Lukyho, jenž uzavřel na konečných 7:3 pro nás. Soupeř si v průběhu druhé půlu vypracoval několik šancí, po jedné ze střel zazvonila tyč, ostatní pochytal pohotový Tom. Celý tým hrál dobře, gól si sice dnes nedal Mára ani Bůža, ale oba to nahradili poctivým výkonem. Mára často zaskakoval místo jednoho ze stoperů, jinak operoval uprostřed hřiště, Bůža tradičně držel obrannou linii a dobře anticipoval. Čagi si nějaký ten gól dal, ale dneska bohužel nesprávně, je však třeba říct, že minulý zápas byl právě on nejlepším hráčem z našeho týmu a prohráli jsme, dnes sice prožil smolný zápas, na body to ale nakonec dopad nemělo.

 

Druhým matchem se tedy povedlo napravit zaváhání z prvního kola, FC A.Č.A.B. si zaslouženě připisuje 2 body do tabulky. Dnes se sešla dobrá sestava, snad se povede i přes nepříjemné sobotní termíny podobně chodit nadále. Viva FCA!