Aktivita na přestupovém trhu 2014

12.03.2014 01:12

Přestupové období před sezónou Jaro 2014 je prozatím to nejzajímavější, co v tomto ohledu FC A.Č.A.B. za celou svojí historii může nabídnout. Téma se nedotýka pouze řady příchodů, ale také odchodů. Tak tedy pěkně popořadě…

 

Našemu týmu se minulá sezóna hrubě nepovedla, bohužel se z větší části jednalo o absence a nedisciplinovanost, než naše fotbalové výkony. Zranění, červená karta, neomluvené nepříchody na zápas, start hráče v trestu, odečtení bodů a technická kontumace + další distanc pro našeho kapitána a hráče, který nastoupil v trestu – tomu mimochodem tento trest + jeho navýšení o předchozí prohřešek zasahuje i do letošní sezóny, Kuba si tak na start počká až na druhý hrací měsíc, celý Duben má totiž stále BAN.

 

Odchody

David Lisý – Tady nebylo moc co řešit. Dejv za nás už v posledních 2 sezónách neodehrál prakticky nic. Poslední zápas Podzimu 2013 se na trávníku sice objevil, ovšem paradoxně nedorazil soupeř, zkažená derniéra v týmu ale dlouho mrzet nebude, Dejv zažil s Ačabem své největší úspěchy v GyBu lize a tyto chvíle zřejmě zůstanou v jeho paměti více, než-li působení v HL, kde se mu jako jedinému z týmu nepodařilo dát za svoje účinkovaní ani gól.

Adam Nohavica – Adiho konec v týmu byl podobný, minulý půlrok toho moc neodehrál, avšak celkově zanechal dobrý dojem. Bojovník, kterému se velmi povedla první sezóna, kde nás svými góly dotlačil k postupu, si celkově připsal 16 zásahů a i jemu patří velký dík za celý tým, jelikož spolu s Márou a Ajfelem byl třetím zakladatelem.

Sebastián Šuba – Séba byl náš gólman od začátku našeho působení v Hanspaulce, odchytal skvělé zápasy, pomohl nám k postupům, avšak jeho nedisciplinovanost ho nakonec stála místo v týmu. Několikrát se k utkání bez omluvy nedostavil a tak jednoho dne došla vedení trpělivost a bylo nuceno smlouvu s tímto hráčem rozvázat, za jeho působení mu však děkujeme.

Martin Sklenář – U Martina se jedná o nečekaný konec v týmu, který byl ovlivněn nefotbalovými okolnostmi. Asi nemá cenu tu cokoliv z toho rozebírat, jediná věc je ale jasná, odchází nejlepší střelec, který stihl dát rekordních 61 gólů a byl hlavním útočným motorem. Martin drží rekord za nejvíce gólů v jedné sezóně, celkový počet gólů a počet gólů v jednom zápase. Odvedl pro FCA velkou porci práce a nezbývá, než mu za své účinkování u nás taktéž poděkovat.

Příchody

Michal Čákora – Čagy je již členem týmů, který byl povolán v průběhu sezóny, aby bylo vůbec možné některé zápasy odehrát. Vše okolo jeho přestupu se odehrálo velmi rychle, FCA v něm ale získalo výbornou oporu zadních řad!

Milan Mazi – Milan byl dohodnutý jako první z nových posil, jeho oficiální přihlášení se uskuteční v příštích dnech a měl by to být právě on, kdo obsadí místo v útoku po Martinovi. Doufejme, že se mu bude dařit podobně, předpoklady na to rozhodně má.

Pepa Gyömber – Pepa je spoluhráčem Bůži v Sokolu Zlatníky. Jedná se o záložníka, či univerzála, kterému zřejmě nebude na menším hřišti dělat problém zaskočit na postu, kde bude potřeba. FCA věří, že tento hráč bude pro tým přínosem.

Tomáš Hrouda – Hroudise přivedl Mára, jedná se tedy o dalšího tenistu v týmu, v Ačabu ale nebude k dispozici raketa ani tenisák, to by však neměl být žádný problém. Tomáš by měl podporovat ofenzívu všemi možnými způsoby, jeho zrychlení na prvních metrech, které si přenaší právě z kurtu, by zde mohlo být velice efektivní.

Kuba Doležal – Otázka brankářů byla ta nejtěžší, jaká se musela za přestupní období řešit. Můžeme být nakonec velmi spokojeni, brankářská jednička v týmu bude Kuba, který je vskutku velmi kvalitním gólmanem. Kuba už některé hráče od nás zná, jelikož byl s FCA na zimním turnaji, zkušenosti s Hanspaulkou má také. Přestože chytá i velký fotbal za Hostivař, dle kalendářního rozpisu by měl být na většinu našich zápasů k dispozici.

Tomáš Havelka – Tomáš je druhým gólmanem (a zároveň naší poslední akvizicí), který je tu právě pro chvíle, kdy nebude Kuba moci nastoupit. I on si pravděpodobně v sezóně zachytá a my doufáme, že bude kvalitní náhradou.

 

FC A.Č.A.B. prošel rozsáhlejší obměnou kádru. Všichni pevně věříme, že naše kroky na přestupovém poli byly správné a všichni hráči budou svoji roli v týmu plnit na 100%. Začíná nová éra FCA, ze základních členů zbylo pouze trio Mára, Ajfel a Bůža. Ostatní hráči v týmu ale tvoří dobrou partu a doufáme, že nově příchozí jedinci bez problému zapadnou. Další cíl je jasný, znovu postoupit do 6. ligy a to nejlépe z prvního místa! FCA bude odhodláno do sezóny dát vše, první zápas je blízko a okamžitě je potřeba soupeře totálně zničit! Tentokrát bychom ten soudek snad mohli vypít včas:)

Forza FCA!!!