HL 1. kolo (6.A): FC A.Č.A.B. - V.S.P.S.V.S. 3:0

12.09.2017 10:39

Stadion: Mikulovka

Diváků: 2

Střelci za Ačab: Čagi, Mazi, Mára

 

FCA vstoupilo již do své 14. sezóny v Hanspaulské lize a uzávírá tak sedmý rok své působnosti v malém fotbale. Pro sezónu Podzim 2017 jsme byli nalosování do 6.A ligy. První zápas začínal na Mikulovce.

 

Sestava doznala dvou změn. Místo Tomáše se postavil do brány Majky a do týmu se zařadil poprvé i Dominik, co by nová posila. Zápas začal úvodní šancí FCA, ale Filip trefil těsně vedle. Soupeř zase střelou z dálky nechal poprvé zasáhnou Majkyho. Ačab měl více ze hry než soupeř a také smůlu na brankové konstrukce, tu trefil Kuba. Poté jsme byli svědky několika povedených kombinací tria Filip, Kuba a Mazi. Poslední jmenovaný v jedné šanci nejprove nechal vyniknout gólmana hostů, v druhé, kterou mu Kuba předložil téměř před prázdnou branku, mu však míč mírně skočil a Mazi těsně minul. Neproměněné šance se mohly v zápětí velmi vymstít, tečováná střela po rohovém kopu vypadala gólově, ale Majky skvělým zákrokem podržel svůj tým. V.S.P.S.V.S. se pak dostalo do několika závarů, jejich nejmladší hráč byl pro ně klíč tvořivosti a dělal obraně problémy, nicméně Majky až do poločasu uhájil čisté konto.

 

Druhá půle ovšem začala výrazně lépe, než ta první. Po několika minutách byl po průniku faulován Dominik v blízkosti brány soupeře. Mára z levé strany rozehrál míč do střely Čagimu, který opět nechal rozezvučet tyč, od které se však míč kuriózně odrazil do zad brankáře a zpět do brány. 1:0. Velká šance pak nastala při standardní situaci na druhém konci umělého pažitu. Soupeř si kolem zdi na jeden dotek přihrál míč do tutovky, útočník hostů ale naštěstí v obrovské šanci minul. Další 2 střely vyrazil na roh opět jistý Majky. Na druhé straně se prodral k zakončení nejprve Dominik, střelu ale nohama vyrazil brankář. Potém pálil 2x Filip z nebezpečné pozice, ale gól mu v tomto zápase nebyl přán. A tak se ke slovu dostal Mazi, který se na pravém křídle rychlou otočkou dostal ke střele levou nohou a ranou ke vzdálenější tyči zvýšil stav utkání na 2:0. Soupeř od této chvíle již moc nevěděl, jak zápas zvrátit a posledním hřebíčkem do rakve mu tak byl třetí zásah FCA. Po dlouhém nákopu z obrany míč přeletěl Filipa, který sváděl souboj z obráncem, ale za ním se ještě v náběhu stačil trefit do míče Mára, štastně si tak de facto narazil o výbíhacícího gólmana, který vyběhl uplně mimo bránu a Márovi pak stašilo jen míč doklepnout do odkrytého prostoru. Do konce již zápas žádné výraznější momenty nenabídl.

 

FC A.Č.A.B. si dokráčel nakonec docela přesvědčivě pro první vítězství, dobře odstartoval sezónu a výhrou 3:0 zahájil boj o postup do 5. ligy.