HL 1. kolo (6.J): FC A.Č.A.B. - Slavoj Legends 2:3

07.09.2013 15:12

Stadion: Tempo

Diváků: 2

Střelci za Ačab: Ajfel, "Pepa"

 

FC A.Č.A.B. postoupil do 6. ligy a dnes ho čekal první zápas. Soupeřem nám byli Slavoj Legends, kteří rok zpátky kopali dokonce 5. nejvyšší soutěž. Slunce se opět probudilo a vytvořilo opravdu těžké podmínky pro hru. Hráče sužovalo velké horko, tým FCA navíc i řada absencí. Těch bylo skutečně mnoho, a tak bylo jasné, že první zápas bude mít k ideálnímu startu do sezóny hodně daleko.

 

Úvod zápasu museli naší hráči asi 15 minut vydržet bez střídání, než dorazil Luky. Soupeř začal hodně aktivně a vypracoval si nějaké šance, prozatím mířil nepřesně. Do dobré střelecké pozice se po chvíli dostal i Ajfel, ale jeho přízemní střela minula o kousek branku hostí. Tempo nebylo nijak vysoké, hráči obou týmů využívali každé prodlevy k tomu, aby si alespoň na chvíli oddechli. První branka na sebe nechala čekat asi 20 minut. Hráči FCA, jako už tradičně, nezvládli pokrýt pokutové území při rohovém kopu, míč propadl na volného útočníka na zadní tyči a ten ve skluzu uklidil míč pod bezmocným Sébou. Pak přecejen přišly šance Ačabu, Ajfel i Luky ale ztroskotali na gólmanovi. Nešťastná situace přišla asi 10 sekund před koncem poločasu. FCA polevilo v koncentraci, čekajíc na hvizd sudího, trochu se štěstím se po rychlém brejku dostal míč k našemu vápnu, kde ho hráč Slavoje uklidil k tyči, 0:2.

 

Druhá půle začala špatně, hned v úvodu soupeř zvýšil na rozdíl 3 gólů a zápas vypadal ztraceně. Ovšem jakoby tento moment nakopl hráče z Čobs stadium k úplně jinému výkonu. Vypadalo to, jakoby se v prvním dějství šetřili, jelikož v následujících 25ti minutách naběhali snad 2x tolik, co v úvodních 30ti minutách. Do nejvíce šancí se dostával "Pepa" a také Ajfel s Lukym. Především tato trojice dnes představovala hlavní nebezpečí pro branku soupeře. Ten podcenil stav utkání a navíc fyzicky začal pomalu odcházet a FCA začalo na hřišti kralovat. Po neproměněném brejku 3 na 1 přišla sprcha střel, které výtečně pokryl brankář. Ve 40. minutě byl již krátký, Ajfelova rána, po jeho klasické stahovačce, zapadla na zadní tyč. 44. minuta znamenala snížení na rozdíl jediného gólu po nádherné akci trojlístku vepředu. A minutu poté mohlo být vyrovnáno, ale zazvonila pouze branková konstrukce. Tlak Ačabu zesiloval a Luky měl obrovskou šanci na vyrovnání, nedal. V 50. minutě po nejhezčí akci zápasu posunul již ve střelecké pozici Šunek míč ještě na "Pepu", kterého zákrokem dne vychytal opět výtečný brankář Slavoje. V posledních minutách hrozil i soupeř, z brejků se snažil rozhodnout, ale několikrát nás podržel Séba. Ten měl dnes zvláštní den. Nevyvaroval se několika zbytečných chyb ve hře, na druhou stranu si připsal řadu dobrých zákroků. V závěru už hosté nakopávali míče dopředu a snažili se zdržovat. To se jim nakonec povedlo, tudíž dovedli zápas do vítězného konce. Na šance nakonec vyrovnané utkání pro nás skončilo zklamáním, ale možná i mírně očekávaným. 

 

Rekonvalescenti po zraněních by měli být k dispozici od října. Další hráči, kteří dnes trávili den v práci, by na další zápasy, které se hrají už jen v neděli (až na jednu výjimku), měli být připraveni.