HL 1. kolo (7.L): Beerchester United - FC A.Č.A.B. 0:6

30.03.2014 21:12

Stadion: Pražačka

Diváků: 2

Góly za Ačab: 2 Bůža, 2 Jirka

 

Za krásného jarního počasí přišel na řadu první zápas nové sezóny. Hráči FCA se v hojném počtu sešli na Pražačce, aby co možná nejlépe vstoupili do 7.L ligy. Cíl byl jasný, zvítězit a udělat první krok za postupem...

 

Soupeř se úplně nesešel, muselo se čekat asi 10 minut, aby vůbec mohl nastoupit v počtu 4+1. Hráči FCA pod dojmem tohoto faktu první zápas uplně neodjezdili, byla sice k vidění snaha o presink, ale hráči domácích byli neustále zalezlí a míče pouze odkopávali, tudíž scénář byl dosti stereotypní - házenkářské kroužení okolo vápna a při uvolnění prostoru pokusy o střelbu. Právě zakončení vypadalo na prvním zápase poměrně nevyrovnaně, nepřesných střel bylo hodně a tak byl zápas neustále pozastavován prostoji, domácí se pochopiteně nikam nehnali a hráči Ačabu již tak nějak tušili, že tento zápas bude pouze splnění povinnosti.

 

Jako první se trefil Jirka Princ, jehož střela byla tečovaná a nešťastnému brankáři ještě prošla mezi nohama. Na tomto momentu byl však nejzajímavější fakt, že Jiří poprvé skóroval po přihrávce někoho jiného, než Máry a zlomil tak tuto tradici. Po chvíli se po centru z prava dokázal na zadní tyči prosadit Bůža a i s přispěním obránce soupeře dostal míč do sítě. První půle možná trvala o něco kratší dobu, než oficiálních 30 minut, ale vzhledem k opožděnému startu a odevzdanému soupeři nebylo moc proč to řešit.

 

Úvod druhé půlky byl aktivní a netrvalo dlouho, aby svůj druhý zásah přidal Bůža. Po rohovém kopu se dostal ke střele za vápnem, ta byla opět lehce tečována a zapadla přesně k tyči, o kterou se otřela. A nevídaný kousek, Jirka Princ přidal hned na to druhý svůj gól, když přesně zamířil k tyči, opět ze střední vzdálenosti. Mnoho střel zasypalo branku Beerchesteru, avšak v té naší se poněkud nudil náš nový gólman, Kuba, který za celý zápas řešil jedinou vážnější situaci, ovšem jistým zákrokem zkrotil střelecký pokus vytáhlého útočníka. Situace, která ukončila zápas, byla poněkud nešťastná. Hráč soupeře se po špatném pohybu zranil a nebyl schopen ve hře pokračovat, United se tak rozhodli zápas ukončit za stavu 4:0 pro nás. FC A.Č.A.B. s tímto postupem samozřejmě souhlasil a utkání proto skončilo předběžně.

 

K zápasu nebylo moc co psát, již před prvním hvízdnutím rozhodčího bylo jasné, jak to skončí. FCA sice mohlo nastřílet víc gólů, ale vzhledem ke všem okolnostem je vítězství 4:0 (prakitcky bez boje) dobrým vstupem do Jara 2014. Kuriózní jsou na tomto zápase i střelci, jelikož se prosadili výhradně obránci. 

 

Dá se tak říci, že první ostrý zápas nás čeká až za týden a bude potřeba ho zvládnout a potvrdit tak dnešní hladké vítězství.