HL 1. kolo (8.A): FC A.Č.A.B. - FC Vozovna Motol 3:0

31.03.2011 11:57

Stadion: Štěrboholy 3

Diváků: 13

Střelci za Ačab: Adi 2, Pepa Č.

FC A.Č.A.B. vstoupil vítězně do prvního zápasu v Hanspaulské lize! Manager Pepa měl k dispozici pro tento zápas všechny hráče, až na Dejva. FCA zvládlo nakonec zápas bez větších potíží, ale v průběhu to až zas tak poklidné rozhodně pořád nebylo.

      Všichni diváci se ještě možná ani nestačili usadit a A.Č.A.B. již vedl 1:0! Pepa Černý nakopl dlouhý míč na Ajfela, který mu zřejmě malinko poupravil účes, nicméně kulatý nesmysl se z čista jasna ocitl v bráně. Delegát utkání po konzultaci s videorozhodčím připsal gól Pepovi.

     Jenže na hráčích byla patrná mírná nervozita a především nesehranost. Trenér se snažil dirigovat hru na hřišti jak mohl, ale asi nikdo z přítomných nepopírá, že hra místy vypadala dosti chaoticky. Všechno chce čas, ale už nyní nám borci FCA dokázali, že fotbal hrát umí. Několik parádních akcí dostalo do šance Adama, Máru i Ajfela, ale nikdo z nich nedokázal vsítit gól. Pak si vybral světlejší chvilku Kuba, obešel hráče soupeře a vnikl do pokutového území, avšak jeho přihrávka na Máru byla jen o decimetry delší, než by bylo bývalo potřeba.

    První poločas jsme však přežili nejinfarktovější situace zápasu! Hosté odcentrovali míč do našeho vápna, kde se prosadil jejich hráč a trefil tyč! Následně se do něj míč ještě odrazil a opět rozezvučel tyč! Netrvalo dlouho a míč z rohového kopu prolétl snad na brankové čáře až na vzdálenější tyč, od které se odrazil zpět do hřiště! Inu, k bezbychbnému výkonu Séby nám ještě pomohly tyče.

    Pak ale přišel trest. Nedáš? Dostaneš! Míč se dostal k Márovi, který se několika svižnými kroky dostal k soupeřově bráně a mezi obránci poslal míč na Adama, kterému už stál v cestě jen gólman. Adi se bleskurychle otočil a vypálil míč, který ještě lízl nohu brankáře a zapadl k levé tyči! 2:0! (Poločasové skóre)

    Druhá půle nám již ze strany hostí nabídla pouze střelu z dálky, kterou efektně vyrazil Séba, ale jinak už si FCA hlídalo průběh zápasu. Držení míče bylo daleko více na naší straně, přibývalo pohledných kombinací, ovšem často hraných ala Španělsko - bez zakončení. Všichni se snažili dovést míč až úplně do brány, což se nemohl sejít s úspěchem. Nakonec se početná skupina fanoušků (především fanynek) přecejen mohla zaradovat ještě jednou. Mára vypíchl míč protihráči na polovině hřístě, upláchl s ním až před soupeřovu bránu a v tandemu běžíci Adi nepohrdl stoprocentní výzvou a uklidil míč do prázné brány! 3:0! Konec, šmitec! Hodnocení trenéra naleznete v podsekci "Hodnocení".