HL 10. kolo (7.I): FC A.Č.A.B. - SG-II Butovice 2:2

15.11.2014 18:12

Stadion: Novoborská

Diváků: 2

Střelci za Ačab: Mára, Pepa Č.

 

FCA se postavilo v zápase, ve kterém již o nic nešlo, Butovicím..

 

Vezmu reportáž tak trochu jako shrnutí sezóny, jelikož poslední kolo si připisujeme kontumační výhru 6:0 proti celku, který letos ze soutěže odpadl. 

 

V tomto zápase byl tým Ačabu lepší a zaslouženě vedl 2:0 po prvním dějství. Ajfel nejprve vybojoval míč v rohu hřiště, našel Máru příhrou pod sebe a ten trefil odkrytou část branky. Po chvíli ryche rozehrál Mára rohový kop, to byl již v náběhu Pepa, jenž uklidil míč za záda bezmocného gólmana podruhé. Poločasové vedení ještě orazítkoval břevnem Hroudis, obrana FCA byla nečekaně pevná i přes absenci klasických obránců.

 

Ve druhém poločase měl náš tým několik velmi dobrých šancí na zvýšení skóre, ovšem tradičně laciný gól, tady po prodlouženém míči hlavou, znamenal snížení stavu. FCA dál pálilo šance a trest přišel po závaru, kdy se míč po třech pokusech o odkop vynořil na noze jednoho z útočníků hostí, ten mířil přesně k levé tyči. Těžko říct, proč nám tam tahle hovna letos nenapadala také. Většinu gólů jsme si vytvořili po solidních kombinacích, dostávali jsme je naopak po šílených hrubkách či nešťastných odrazech po standartkách. Jednoznačně je tak na vině nedůraz v našich zadních liniích a občasné individuální selhání. Zápas nakonec dopadl nerozhodně a FCA končí sezónu s účtem 34:38 a 9ti získanými body.

 

Když jsme již u čísel, podařilo se nám vyrovnat nechvalnou bilanci "nejvíce obdržených gólů za sezónu" - 38. Naštěstí jsme toto číslo nezvedli a je také potřeba dodat, že to dosti zkresluje výsledek 1:12, který se zrodil v historicky prvním zápase, kdy jsme se nesešli v plném počtu, nýbrž jen v sestavě 4+1!

 

Nejúspěšnější střelec byl letos Luky se 7mi zásahy, v TOP 3 ho doprovází Mára a Pepa Č., kteří si připsali shodně 4 trefy.

 

Jako největší progres jedince bych označil gólmana Tomáše, který je s námi teprve druhým půlrokem a i přes to, že první fáze se mu nepovedla, moc si nevěřil, v druhé sezóně, kdy odchytal většinu zápasů, to bylo uplně o něčem jiném. Už od úvodu šly jeho solidní výkony jen a jen nahoru a zápas od zápasu byl Tom jistější. Ke kvalitním zákrokům přidal i potřebnou procentuálně vysokou bezchybnost a zapracoval na čtění hry a předvídání, Neuer to sice pořád není, ale náznaky jsou tam smělé.

 

Podzim 2014 jako povedený hodnotit nemůžeme ani omylem, celé je to samozřejmě z velké části dáno termíny na sobotní poledne, které byly spolu s destinacemi pro většinu hráčů značne nevyhovující, i proto se například téměř v utkáních neobjevily nové posily, Pepa Gyömber a André Trojis, jenž celkem zásadně zvedaly ofenzívu týmu. Dvakrát musel chytat Ajfel, Kuba mohl do brány pouze jednou. Hrálo se bez střídání, 4+1, zkrátka herní podmínky byly značně ztížené. Nemůžeme však všechno svádět na tohle, v polovině zápasů jsme měli i v omezených sestavách šanci na daleko lepší výsledek a naše chyby především v obranné fázi jsou dílem hráčů, kteří v tu chvíli operovali na umělém pažitu, nikoliv těch, kteří zrovna nebyli přítomni. Letos to bylo hodně smolné, nedůrazné a nepříliš dobře organizované, to dělá hodně..

 

Do nové sezóny pravděpodobně budeme mít jednu novou posilu a především normální hrací termíny - nejspíše neděle večer, posléze nějaký den v týdnu pozdě večer. Základ je se scházet v dobré sestavě, s dvěma až třemi hráči na střídání, pak nevidím důvod, proč znovu nepostoupit do 6. ligy.

 

Forza FCA!!!