HL 11. kolo (6.J): FC A.Č.A.B. - Samson Bonella "B" 6:0

24.11.2013 17:31

Stadion: Záběhlice

Diváků: 1

Střelci za Ačab: 2 Luky, Mára, Šunek, Dejv, Bůža

 

V posledním kole již nebylo o co hrát, FCA nemělo co ztratit a v Záběhlicích se sešlo v sestavě Jirka Princ - Bůža, Dejv - Mára, Šunek - Luky. Soupeř Samson Bonella "B" mohl ještě bojovat o udržení, ale musel by vyhrát.

 

Naivní hra soupeře byla hned od začátku vodou na mlýn borců Ačabu. Hosté se hodně hnali dopředu, žlutá stěna však s překvapivě velice jistým Jirkou Princem v bráně odolávala útokům soupeře a naopak hrozila z pohledných brejků. Hned ten první zužitkoval v 2. minutě zápasu po přihrávce Dejva Luky. První poločas příliš vzruchu ale nenabídl, boj o střed hřiště nevyústil v žádné výraznější šance.

 

Druhé dějství bylo z naší strany velice produktivní. Opět výborný úvod a gól Máry, který si naběhl na pas Bůži a špičkou kopačky usměrnil balón k levé tyči, 2:0. Samson věděl, že mu nezbývá nic jiného než se pokusit všemi prostředky zápas otočit, div při jednom skluzu Bůža nepřišel o nohu, avšak rozhodčí vše uklinil žlutou kartou a přísným varováním. FC A.Č.A.B. hrál, co potřeboval, nejhezčí akce zápasu přišla okolo 45. minuty, kdy se do ní zapojili všichni hráči Ačabu, na jejím konci byl dnes podruhé Luky. Zápas už byl celkem rozhodnutý a soupeř ztratil chuť do návratu, mnoho prostoru nejprve potrestal střelou z hranice vápna Šunek, o chvíli později se do míče opřel téměř z poloviny hřiště Dejv a trochu se štěstím prostřelil tvrdou ranou gólmana, konečně tak zaznamenal svůj hanspaulkový gól! Vše dovršil tečí po rohovém kopu Bůža, FCA vyhrálo 6:0 a uzavřelo tak sezónu podzim 2013.

 

Bohužel, kvůli početným zdravotním obtížím, které provázely naše hráče celou sezónu, vyloučením nebo pracovním indispozicím, bylo opravdu více než složité v zápasech bez střídaní, či dokonce bez gólmana, uspět. FCA po kontumaci jednoho zápasu a oděčtu 2 bodů sestupuje z předposlední pozice do 7. ligy. Vedení doufá, že zdraví hráčů bude v další sezóně již 100% dobré a nebude tak nouze o početné zastoupení na zápasech. Navíc se chystá náš tým tak trochu přebudovat sestavu, v brzké době se dozvíte, kteří 3 hráči náš tým na dobro opustili a posléze budete informováni také o 3 hráčích, kteří náš tým na další sezónu posílí. FCA po této přestavbě bude ihned usilovat o návrat do 6. ligy. Forza FCA!!!