HL 2. kolo (6.J): FC A.Č.A.B. - Améby AFC "B" 6:3

16.09.2013 11:12

 

Stadion: Mikulovka

Diváků: 3

Střelci za Ačab: 3 Luky, 2 Ajfel, Kuba

 

Druhé kolo se opět neobešlo bez značných absencí. Alespoň se však po distancu 4 zápasů vrátil na hřiště Kuba. 

 

První poločas utkání, které bylo nesmírně důležité vyhrát, se FCA příliš nedařilo. Luky ze začátku nepohlídal v obraně míč a soupeřovo vypíchnutí míče znamenalo k úžasu všech také velice laciný gól, 0:1. Během prvního dějství si ještě Améby vypracovaly asi 3-4 střely z větší vzdálenosti, ale brakář vše pokryl. Pak už začalo úřadovat FCA, zpřesnilo kombinaci a po vydatném slejváku začalo konečně i více střílet. Ajfel trefil z úhlu tyč, Luky i Kuba pohořeli na brankáři hostí a nakonec ještě Ajfel spálil největší tutovku první třicetiminutovky, když přestřelil snad z metru odkrytou bránu. V tu chvíli to nevypadalo nikterak růžově. Poločas jsme prohráli a soupeř začal čím dál tím více pouze odkopávat míče.

 

Drtivý nápor Ačabu se nesl úvodními minutami po změně stran a byl to především Luky, kdo dokonal obrat. Nejprve po kličce do středu hřiště přesně zamířil k tyči, podruhé se postaral možná již ve druhém kole a gól podzimu, když křižnou střelou z half-voleje poslal míč do spojnice a od ní do branky, 2:1! A FCA pokračovalo, na 3:1 zvyšoval prvním gólem v sezóně Kuba, když napálil míč z dálky přesně k tyči. My jsme dnes ovšem dostávali pouze neuvěřitelně smolné góly. Po standartní situaci se střela tečovaná dvěma hráči došourala až za záda našeho gólmana, po vlastenci byl stav opět pouze o jeden gól. Nechtěli jsme připustit žádné drama a tak si poslední slovo vzal kapitán týmu, který byl tento zápas pod statistickým drobnohledem, navíc pak musel odčinit neproměněné šance z prvního dějství. Po nádherné diagonále Bůži si zpracoval míč a nadvakrát ho dostal do sítě, 4:2! Poté se při brejkové situaci zůžil asi do šířky 1 centimetru, proklouzl mezi dvěma hráči a nasevíroval míč Lukymu, který uklízel pohodlně do odkryté branky. Obdobná situace se naskytla po pár minutách, to se dostal do úniku z pravé strany Šunek a našel Ajfela, který míč poslal správným směrem a dovršil tak svůj povedený výkon. V poslední minutě si ještě Kuba stačil dát vlastní gól po nastřeleném rohu, doufejme tedy, že smolné momenty jsme si vybrali na několik zápasů dopředu. FCA vyhrálo zaslouženě 6:3 a získalo první 2 body v 6. lize.

 

!!!Statistiky Ajfela!!!

 

Góly - 2

Asistence - 1

ŽK - 0

ČK - 0

Fauly - 1

Počet střídání - 3

Počet sprintů - 6

Úspěšnost střelby - 40% (Celkem vyslal Ajfel 5 střel - 4 na branku, 1 mimo - vsítil 2 góly)

Úspěšnost přihrávek - 57%

Úspěšnost soubojů - 22%

 

Nakonec zde vidíme celkem očekávaná čísla. Ajfel na útočníka obstojně přihrával, jeho slabina, totiž vyhrávání osobních soubojů, se opět projevila, vyhrál prakitcky pouze každý pátý. Co se ale týče nasazení a produktivity, nebylo moc co vytknout. Nakonec si vedl možná až nad očekávání dobře a nejdůležitejší počty, tedy 2+1, jsou více než solidní.