HL 2. kolo (6.L) FC A.Č.A.B. - Dropa FC 5:3

14.09.2015 09:12

Stadion: Běchovice

Diváků: 3

Střelci za Ačab: 2 Luky, Mára, Jarda, Kuba


Druhý zápas byl na řadě a znovu jsme museli cestovat do vzdálených a značně neoblíbených Běchovic. Tentorkát chyběl Trojis, ovšem na poslední zápas za nás si přišel zahrát Čagi, který oficiálně odevzdával přestupový lístek až v pondělí a tudíž za nás ještě mohl nastoupit - a byla to posila do obranných řad jak se patří. Zápas nakonec stihl i Vilmet, který se vracel ve večerních hodinách z Německa, a tak jsme nakonec opět byli 3 na střídání. Soupeř měl k dispozici snad dvě pětičlenné formace, kluků bylo opravdu dost, což tak trochu předznamenávalo zápas ve vysokém tempu. 

 

Utkání bylo zahájeno a hned v první minutě se uvedl krásnou ranou Jarda, pohotový brankář hostů nicméně skvěle přízemní projektil vyrazil na roh. Hrálo se hodně aktivně, úzké hřiště napomáhalo rychlým převratům ve hře, jakákoliv ztráta míče ve středu hrací plochy znamenala téměř jistě nebezpečí.

První zásah na sebe nenechal dlouho čekat, ovšem nebyl to ten, za který bychom skákali štěstím dva metry do výšky, po pěkné střele z poza hráče ze střední vzdálenosti neměl Tom šanci, inkasovali jsme. Odpověd naštěstí přišla záhy, po přesné kombinaci dostal kulatinu na pravou stranu Jarda, dvakrát se s tím nepáral a bombou pod víko srovnal stav na 1:1! Tradičně nám dělaly problémy jakékoliv standartní situace, nebo autová vhazování, po jednom výtečně zakročil Tomáš, při druhém ale tečovaný míč propadl až na zadní tyč a Šunkovi nezbývalo nic jiného, než útočníka faulovat - pokutový kop. K tomu se postavil tentýž hráč a nechal zapomenout na nepsané pravidlo, že faulovaný penaltu nekope, 1:2. Soupeř byl v laufu a my stále čekali na příchod opozdilců Kuby s Lukym, střela z dálky skončila na tyči naší branky a následou kolmici do gólu skvělě zastavil na poslední chvíli Jirka Princ. Po příchodu těchto hráčů a možnosti rychlejšího protočení základní pětky se i naše aktivita posunula k lepšímu, Kuba vystužil obranné šiky a Luky vypadal, že má do fotbalu opravdu chuť, jeho pokus krátce po příchodu nadělal gólmanovi Dropy řádné patálie, nakonec si ale nadvakrát poradil. Oba týmy si ještě připsaly po pár pokusech a šlo se na poločasový oddech.

 

Do druhého dějství ale FC A.Č.A.B. zabral a bylo to hodně znát. Kuba se čassto vysouval do zálohy až na hrot a obranu obstarávala střídající se trojice Vilmet - Čagi - Jirka Princ. Hned se zvedlo napadání našeho týmu a to dělalo Dropě starosti v rozehře. Mára ve středu hřiště nedvakrát nakonec obloučkem procpal míč až na Lukyho, který byl v náběhu a přestože míč už vypadal ztracen, Lukáš ukázal, proč je naším momentálně nejlepším aktivním střelcem (pozn. na Martina mu po tomto kole chybí už jen 5 zásahů). Míč na hrací ploše udržel, udělal hráči povedenou kličku a i když první jeho pokus brankář vyrazil, dobrým pohybem se Lukáš dostal i k dorážce, kterou už síť rozvlnil. Bylo opět vyrovnáno. To by ale nebyl náš zápas, abychom neinkasovali ze standartky, přízemní rána z volného přímého kopu naneštěstí skončila na první tyči a zaskočený Tomáš lovil balón z branky potřetí. Pak si ale připsal výborný zákrok, kdy skvěle anticipoval a zmařil nadějný brejk Dropy. Od této chvíle už bylo hřiště jen v režii "domácího" FCA. Dominovala žlutá barva. Šunek obešel tři hráče, jenže přihrávku do gólovky načasoval o kousíček pozdějí, než by bylo záhodno. Mára se také protáhl v nebezpečném prostoru kolem obránce a už byl před gólmanem, náhlá kosa znamenala žlutou kartu pro hráče Dropy a možnost přímého kopu, ten však gólem neskončil. Poté se skvělě středem hřiště protáhl individuálně Vilmet, možná již mohl vystřelit, ale ještě posunul do prava na Máru, který přesným zásahem na přední tyč do třetice svým prvním gólem v sezóně srovnal. FCA šlo po vítězství hladově a byl to Luky, který krásnou střelou z poza vápna zamířil přesně k tyči, obrat dokonán, 4:3! 

 

Soupeř už neměl na kombinační fotbal čas ani prostor, hráči Ačabu hráli na vlastní půlce na doraz a nejhezčí akci si připravili 5 minut před koncem, Luky získal míč před vlastní "šestnáctkou", obešel hráče a postup středem hřiště zakončila krásná a rychlá akce, kdy přesně našel v pravo Máru, jenž z jedné servíroval Kubovi před práznou bránu, 5:3. Přesná útočná spolupráce definitivně pohřbila naděje Dropy na bodový zisk.

 

Celý tým zahrál poctivě a dobře, FCA si připisuje 2 body za výhru a po 2 kolech má skóre 7:7.