HL 3. kolo (7.L): Bröndby codein IF - FC A.Č.A.B. 2:3

13.04.2014 16:12

Stadion: Pražačka

Diváků: 2

Góly za Ačab: Mazi, Pepa G., Luky

 

Do třetice nás los poslal na Pražačku, kde letos hrajeme nejvíce zápasů. Supeřem nám byli kluci z Bröndby codein, se kterýmy jsme už jednou hráli, výhra 7:6 se však lehce rozhodně nerodila, i proto bylo jasné, že půjde o velmi vyrovnaný zápas. Soupeř navíc do sezóny vstoupil dvěma výhrami a okupoval zatím postupové pozice, FCA se po zaváhání v minulém kole ocitlo na 4. místě.

 

Do utkání jsme však příliš dobře nevstoupili, po nakopnutém míči došlo k dezorientaci v našem vápně a po nešťastném pokusu o přistrčení míče gólmanovi se ocitl v luxusní střelecké pozici rychlý útočník domácích, Kuba byl sice z brány bleskově, aby zmenšil prostor, pohotová střela mezi nohy ale znamenala vedení 1:0. Soupeř trochu překvapivě přišel do zápasu s taktikou nakopávaných míčů a především dlouhých autů, na což měl svého specialistu, ve hře po zemi tak dominoval Ačab, po dvou krásných kombinacích se ocitl v šanci nejprve Mazi, poté Luky, ale oba mířili vedle. Do úniku po pravé straně se dostal i Mára, který střelou na prední tyč vybojoval po zákroku brankáře akorát rohový kop, krátce po něm vybojoval míč na posledním obránci a měl tak solidní příležitost na vyrovnání, bohužel opět nechal vyniknout brankářskou jedničku Bröndby. Aktivnější FCA mělo poměrně dost šancí, ale střely z dobrých pozic né a né skončit v síti, a tak zahrozil soupeř. Po rychlém přechodu do protiútoku výborně zasáhl Kuba, který skvělým zákrokem nohama náš tým podržel. Ovšem 5 minut před koncem půle přišel další nakopnutý míč a zmatky mezi Pepou a Šunkem dopadly nejhůře, jak mohly, druhým gólem.

 

FCA hrálo lépe než minulý zápas, bránilo se hlouběji, ale dostatečně aktivně na to, aby si soupeř ze hry téměř nic nevypracoval, neproduktivita vepředu nás ale srážela do kolen, přesto tým věřil, že tento zápas otočit lze. Dobrý pokus si připsal Pepa Gyömber, opět ale ránu zastavilo zrhuba 100 kilo v domácí brance. Pak už přišel konečně první gólový moment, po krásném prostrčení se dostal do úniku 2 na 1 po pravé straně Mára, rozhodl se míč ještě ve sprintu potáhnout co nejvíce k brance, nasadil přihrávkou jedinému vrátivšímu se obránci jesle a v tandemu běžící Mazi si dal velmi záležet, aby na jistotu proměnil, 2:1! Bylo sníženo a soupeř znervózněl, nebyl schopen si vůbec nahrát a FCA sbíralo dobrým pohybem odražené míče, další rána Maziho skončila těsně vedle, stejně jako pokus Šunka. Slovo si tak vzal Pepa Gyömber, který krásnou a tvrdou střelou zamířil nejpřesněji, jak mohl, i přesto, že střela byla poměrně ze slušné vzdálenosti, brankář byl druhý, 2:2! A nic nekončilo, Luky 10 minut před koncem po povedené individuální akci trochu se štěstím, ale přece, procedil míč mezi nohama gólmana až za jeho záda a obrat byl dokonán. Náš tým se na posledních 10 minut nechtěl nikam hnát a bylo jasné, že udržení skóre povede jedině přes dobrou obranu. Nejprve mohlo být rozhodnuto, když po brejkové situaci podběhl míč domácí strážce svatyně a před Lukym byla prázdná branka, tedy prázdná, s jedním obráncem, naneštěstí Lukáš zamířil do něj, respektive do jeho ruky, jestli byla u těla je doteď otázka, sudí se rozhodl nepískat penatlu a tak s tím nikdo moc nadělat nemohl. Ještě jeden nebezpečný moment přišel na druhé straně, kde po prudkém přízemním centru málem dosáhl na dorážku útočník Bröndby, v klíčovém okamžiku však selhal a netrefil míč přesně. Toto byla poslední šance, která mohla jinak velmi jistého Kubu ohrozit, ten si po celý zápas skvěle organizoval obranu a pomáhal tak udržet v defenzívě pořádek, navíc přidal výbornou hru nohou a byl důležitým článkem týmu. To byli ale dnes všichni, hráli jsme s dvěma hráči na střídání, což bylo asi ideální a tým především v druhém poločase, jenž vyhrál 3:0, šlapal moc dobře.

 

FC A.Č.A.B. si připisuje další 2 body, po 3. kole tak máme na svém kontě body 4 se skóre 10:4.