HL 4. kolo (6.J): FC A.Č.A.B. - Atomový Veverky "B" 4:2

30.09.2013 00:36

Stadion: Mikulovka

Diváků: 4

Střelci za Ačab: Bůža, Kuba, Luky, Martin

 

 

FC A.Č.A.B. se ve čtvrtém kole utkalo s týmem Atomový Veverky B na promrzlém hřišti na Mikulovce.

Po smolné prohře v minulém kole jsme byli odhodlání udělat vše proto, abychom v tomto střetnutí plně bodovali.

 

Zápas pro nás nezačal vůbec dobře, se střelou ze střední vzdálenosti si Séba ještě poradil, ale následný nedůraz našich obránců vedl k tomu, že se hráč hostí dostal k odraženému balonu a tvrdou dorážkou otevřel skóre. Takto jsme si začátek vůbec nepředstavovali a snažili jsme se vstřelit srovnávací gól, místo toho jsme při rohovém kopu Veverek inkasovali znovu. Špatná komunikace našich bránících hráčů vedla k tomu, že jeden hráč zůstal neobsazen a po závaru v našem brankovišti u něj vyplaval balon a pro hráče Veverek už to bylo snadné. První poločas již nic nového nepřinesl a my šli do kabin za nepříznivého stavu 0:2.

 

Věděli jsme, že fotbalově jsme daleko lepší než soupeř, ale mnohokrát za naše působení v HL jsme se přesvědčili, že ne vždy fotbalovější tým vyhrává.

 

Druhou půli jsme začali zlepšeným pohybem, zpřesněnou kombinací a větším důrazem dohrávat hráče Veverek, které tento fakt velmi rozhodil. Především je rozhodil náš hráč s číslem 88 Jakub Javůrek, který svou tvrdou, ale čistou hrou přiváděl hráče soupeřů k zoufalství.

 

Okamžitě po začátku druhé půle se dostal Bůža do brejku po levé straně a krásnou střelou na vzdálenější tyč korigoval skóre na 1:2. Gól nám vlil do žil novou energii a byli jsme ochotní nechat na hřišti vše. Za deset minut minut poté si vzal na polovině hřiště míč Martin, vydal se do tří protihráčů kteří se ho snažili vehementně zastavit, ale střelou v pádu dokázal srovnat na 2:2.

 

O šest minut později Lukáš vsítili vítězný gól, když z úhlu, jak se pro něj stává typické, překonal brankáře hostí. Na konečných 4:2 upravil Kuba a do konce zápasu jsme Veverky do ničeho nepustili a mohli jsme se radovat z naší druhé výhry v 6. lize.

 

Příští týden nás čeká prozatímní lídr tabulky, ale to ještě neví, že se nám vrací do sestavy po dlouhém zranění špílmachr Marek Mikeš, který se určitě bude chtít vrátit ve velkém stylu.

 

FORZA FCA!