HL 4. kolo (6.L): FC A.Č.A.B. - Gang of Jan Palach 4:0

25.04.2016 13:12

Stadion: Hostivař

Diváků: 1

Střelci za Ačab: 2 Luky, Mára, Jirka P.

FCA zažívalo nepěkné chvíle, 3 prohry ze začátku znamenaly nejhorší vstup v historii našeho týmu do sezóny v Hanspaulské lize.

Problém byl i v počtu hráčů, kterých bylo nedostatek, jeden zápas jsme museli hrát bez střídání a dvakrát jsme mohli počítat pouze s jedním hráčem navíc. To by se snad od příštího kola mělo změnit. Náš problém byl v nedůrazu u vlastního vápna, jelikož jsme inkasovali nesmymslný počet gólů z rohů a autů, neméně se pak na nepovedeném startu do sezóny podepsalo neproměňování šancí, ale když píšu neproměňování, tak opravdu ve velkém měřítku.

Nyní jsme mohli pouze bojovat a čekat na jakýkoliv zápas, který konečně zvládneme a prolomíme psychický blok, který v každé takovéto negativní sérii bezesporu vzniká. A tak přišel Gang of Jan Palach, tým, který se v zápase s námi také musel vypořádat s nedostatkem hráčů a proto oproti nám nastoupil v nevýhodě.

Byla povinnost utkání zvládnout, nebudu se chronologicky rozepisovat o událostech, jenž nastaly. FCA drželo neustále míč, nakonec opět zazvonila branková konstrukce asi 4x, největší pech měl Kuba, který vysílal dobré střely z druhé vlny, avšak tyče na jedné i druhé straně byly proti.

Pojďme si tedy jen rozebrat vstřelené branky. Soupeř velmi dobře bránil, a tak po spálených šancích byl v první půli k vidění jen jeden zásah. Po krátké házené kolem vápna hostů se utvořila skulinka na prvé straně, Kuba příhrou za obranu našel Máru a ten z první prostřelil gólmana mezi nohama, 1:0.

Ve druhém poločase nejprve z druhé vlny krásně pálil Luky do protilehlé šibenice, na což navázal svým druhým gólem v zápase, kdy nejprve pravačkou nechal vyniknout brankáře, odražený míč ale pohotově levačkou do kasy již dopravil. Tímto počinem mu tak chybí pouze jeden gól na to, aby se stal historicky nejlepším střelcem Ačabu. Martinovi jeho góly vytvořily na čele slušný náskok, ale i ten jednou padnout musí. Poslední zásah si připsal po rohu Pepy Jirka Princ, tečovaný míč se od obránce odrazil do Jirky, respektive jeho nohy, od které zamířil do branky. Druhý sudí sice chvíli váhal, zdali nezapsat gól jako vlastní, slzy v očích Jirky ho však obměkčily a rozhodl se uznat obránce FCA jako právoplatného střelce :)

 

Konečně přišla výhra, bylo jedno, jakým způsobem se zvedneme, důležité je, že jsme si připsali 2 body do tabulky a odrazili se k příštím zítřkům. Doufám, že jsme se poučili z předešlých zápasů a budeme na plno bojovat, abychom zanechali v sezóně co nejlepší dojem, hlavně sami pro sebe!