HL 4. kolo (6.L) FC A.Č.A.B. - Habet Praha FŇ 2:2

29.09.2015 18:49

Stadion: Vysočany

Diváků: 1

Střelci za Ačab: Luky, Kuba

 

 

Ve 4. kole šesté Hanspaulské ligy, skupiny L se o body utkal FC A.Č.A.B s Hametem Praha. Šlo zároveň o souboj týmů z popředí tabulky. Utkání se odehrálo na neutrálním hřišti v pražských Vysočanech. Povrch hřiště byl tvořen umělou trávou třetí generace a i vzhledem k jeho rozměrům vše nahrávalo kvalitní kopané.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný a na první vážnější šanci se čekalo až zhruba do 10. minuty. To žlutočerní podnikli rychlý counter! Trojis vyvezl míč, předložil jej nabíhajícímu Lukášovi, který si sice balón ideálně nezpracoval, ale i tak se dostal do zakončení a střelou po zemi k tyči nedal golmanovi šanci. Domácí měli i nadále více ze hry, ovšem druhou branku se již do poločasu přidat nepodařilo a do "šaten" se tak šlo za stavu 1:0.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, kteří se hned od úvodu hnali za vyrovnáním. Několikrát Ačab podržel dobře chytající Tomáš, ovšem na přesnou střelu z přímého kopu byl krátký. Hamet tedy vyrovnal a začínalo se v podstatě od nuly. Po obdržené brance převzali iniciativu playeři domácího celku, jenž chtěli strhnout vedení opět na svoji stranu. Lukáš se několikrát dostal do zakončení, ale neujala se, jak střela šajtlí, tak i následně slabší levačkou. Čas se krátil, a tak i stoper Kuba se vydal čeřit vodu do útoku. To se nakonec ukázalo jako rozhodující, poněvadž 5 minut před koncem utajenou střelou vymetl šibenici hostující svatyně. Stav byl 2:1 a do konce zbývalo několik málo minut... Po přihrávce Jardy mohl definitivně rozhodnout Lukáš, ale ve stoprocentní šanci zazmatkoval a branku vysoko přestřelil. Otřepané nedáš - dostaneš se potvrdilo o několik málo okamžiků později. kdy se střelou v pádu prosadil jeden z hostujících hráčů. Vyrovnáno 2:2 a i přes následnou snahu Ačabu se již na dělbě bodů nic nezměnilo.

Žlutočerní v tomto utkání ztratili výhru v samém závěru a na jejich tvářích, tak bylo vidět velké zklamání. Naproti tomu hosté brali remízu jako výhru.

Tímto se s Vámi loučím a u dalšího reportu napočtenou :-D