HL 5. kolo (6.J): Bruchos HFC - FC A.Č.A.B. 1:2

06.10.2013 15:12

 

Stadion: Hanspaulka

Diváků: 1

Střelci za Ačab: Čagy, Martin

 

 

FCA se v pátém kole představilo protí lídrovi tabulky. Název hřiště byl příznačný, Hanspaulka. Venku bylo příjemné fotbalové počasí a nic tak nebránilo oběma týmům rozjet zajímavou podívanou. Za FCA byl konečně přítomen Mára, který se po delší absencí vrátil na hřiště.

 

Zápas začal velmi bojovně a obě mužstva nechtěla dát soupeři na hřišti ani centimetr prostoru zadarmo. Celý zápas byl hodně o koncentraci a pečlivém plnění všech pokynů, jediná chyba mohla znamenat klíčový gól. Ačab byl mírně aktivnější, Lukáš pálil těsně mimo, stejně jako Martin. Náš gólman se pak včasným výběhem a skvělým zákrokem vyznamenal proti silnějšímu forwardovi z domácího celku. Po rychle rozehrané standartce se po přihrávce Kuby ocitl v solidní přiležitosti Mára, ale nechal pouze vyniknout brankáře Bruchos. Krásnou střelou se prezentoval Čagy, který z half-voleje trefil bombou pouze tyč. První gól přišel ve 23. minutě a prsty v něm měl aktivní Čagy, ten stínoval záložníka soupeře až po jejich vápno, ten míč poslal na gólmana, bek Ačabu přesto nevypustil napadání a to se mu bohatě vyplatilo, gólman do něj napálil z blízkosti míč, který se odrazem dostal až do brány, 0:1! Tímto výsledkem skončilo i první dějství.

 

HFC zkoušeli rovnou po rozehrávce ve druhém poločase ohrozit naší branku, avšak střela mířila poměrně dosti vedle. FCA se nemuselo nikam hnát. Pečlivá obrana a rychlé brejky bylo to, co momentálně stačilo. Bruchos nehráli špatně, byli poměrně silní na míči a sehraní, přesto je kolikrát napadání FCA donutilo balón jen bezzubě nakopnout. Největší práci na hrotu odváděl Martin, který na sebe vázal 2 protihráče, a tak buď vytvořil místo pro někoho dalšího, nebo si i pohrál s oběma obránci a vystřelil. Brankář měl právě s historicky nejlepším střelcem našeho týmu největší starosti. To si takhle jednou Martin vzal míč, oklamal zasekávačnou rovnou 2 protihráče a "slabší" levačkou narval míč přímo k levé tyči, 0:2. Soupeř začal ztrácet nervy, slovně se kolikrát neudržel na uzdě a vymezoval se proti našemu souboru důvtipnými slovními spojeními. Kuba byl již delší čas v kontroverzi s mladším útočníkem Bruchos, vyvrcholení tohoto sporu mělo teprv přijít. Teď už byl obraz hry jednoduchý, domácí cpali všechny míče před naši branku a pálili ze všech pozic. Gólman FCA však předvedl 3-4 skvostné zákroky a uchránil tak dvougólové vedení. Dvě minuty před koncem přišlo snížení. Oběmný hrot z HFC si podržel míč a po otočce zamířil přesně k tyči, 1:2. Do konce chyběla minuta, když se Kuba opět dostal do křížku se svým dnes úhlavním nepřítelem. Ten do něj strčil a nevhodně omezoval jeho obličejové partie, Kuba, jak je už zvykem, si nic nenechal líbit a poněkud tvrdší mincí mu provokaci oplatil. Rozhodčí vše viděl a správně našeho hráče vyloučil.

 

Hektickou minutku a nějaké to menší nastavení FC A..Č.A.B. přežil, porazil vedoucí tým 6.J skupiny a bodově se na něj po 5. kole i dotáhl.