HL 5. kolo (6.L): Hattrick Prosek FC - FC A.Č.A.B. 1:3

05.10.2015 08:16

Stadion: Meteor

Diváků: 2

Střelci za Ačab: Trojis, Kuba, Jarda

 

FCA přijelo v nedělní večer na stadion Meteoru v poměrně dobrém rozpoložení. I přes smolnou ztrátu jednoho bodu v závěru minulého klání měl tým Ačabu na účtu dostatek bodů a v případě vítězství by se velmi reálně stal účastníkem v boji o postup do 5. ligy. S Hattrickem Prosek jsme se již jednou na stejném hřišti utkali a zápas pro nás skončil výhrou. Tentotkrát se jednalo o boj 3. se 4. týmem průběžné tabulky, na nějž byl také poprvé v sezóně připravem navrátivší se Pepa Černý.

 

Hattrick se ujal úvodního slova a při střele ze střední vzdálenosti musel poprvé pohotově zasáhnout Tomáš. Ačab v zápětí zahrozil z brejku, jeden rozběhl po levé lajně Trojis, akci trochu zbrzdil, ale nakonec se i tak dostal do nebezpečného zakončení. Minutu poté skončila házená okolo vápna Hattricku tvrdou střelou Jardy, kterou gólman domácích vyrazil v houšti těl s velkýmy problémy. Hra byla v prvním poločase hodně vyrovnaná a první zásah si nakonec připsali domácí, po faulu těsně před pokutovým územím se střela z přímého kopu odrazila od zdi zpět před forwarda, který skákavý míč napálil krásně pod břevno, 1:0. Vyrovnání na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat a byl to Pepa Černý, který tak trochu napravil svůj předešlý faul. Nádhernou přihrávkou za obranu přes 3 hráče našel na zadní tyči Jardu, který do poslední chvíle čekal, jestli někdo míč neztečuje, ten však milimetrově přesně prošel a připravený útočník FCA srovnal na 1:1. Oba týmy si ještě připsaly několik střeleckých pokusů, avšak ani jeden nebyl natolik podstatný, aby se o něm déle rozprávělo. Snad jen krásná ulice Kuby na Máru, který šel sám na golmana, ten mu ale výběhem nedal příliš prostoru a Mára jen šťouchl míč do něj, kdyby zvolil kličku, mohlo být veseleji.

 

Poločas byl nerozhodný a do druhého dějství se vyznamenal 2x po sobě v krátkém čase Tomáš, když nesoustředěná obrana našeho celku nechala Hattrick ve výborných příležitostech, Tom však dokázal, že v letošní sezóně je opravdu oporou. Fantastickým reflexem zneškodnil oba pokusy domácích. Posledních 20 minut již bylo ale téměř výhradně v režii FC A.Č.A.B.. Velkou šanci si sám vypracoval Trojis, to ale ještě dobře zasáhl brankář. Poté pálil těsne mimo Luky, bylo vidět, že se tlak stupňuje. FCA začalo hrát ještě agresivněji uprostřed pole, vyhrávalo osobní souboje a začalo sbírat odražené míče. Mára vybojoval balón ve středu pole, otočil se a našel na pravém křídle nabíhajícího Trojise, který využil nabídnutého prostoru a prostřelil gólmana Hattricku, obrat byl dokonán. A třetí zásah přidal Kuba, který nejprve naznačil a poté na přední tyč přesnou střelou pozemi zvýšil na 3:1.

 

Hattrick Prosek už neměl na jakékoliv vzepření se výsledku nárok, FCA si pohlídalo posledních 5 minut s přehledem a zaslouženě bere 2 body za výhru. Po 5ti kolech máme skóre 18:11.