HL 7. kolo (7.K): Komety FC - FC A.Č.A.B. 1:3

19.05.2013 18:12

 

Stadion: Mikulovka

Diváků: 6

Střelci za Ačab: 2 Mára, Martin


Smolná prohra v minulém kole nás posunula z prvního na druhé místo, tuto pozici jsme však mohli získat zpátky ihned v dalším zápase, narazili jsme totiž na lídra soutěže, který byl o 2 body před námi. Komety, složeny z hráčů monoha národností, nám tedy byly v souboji prvního s druhým soupeřem na Mikulovce.

 

Dnes bylo opravdu horko, na sluníčku se teplota vyšplhala až na 35 stupňů a tak bylo potřeba rozložit síly rovnoměrně do celých 60ti minut. Úvodních 5 minut přineslo spíše oboustranné oťukávání a vyčkávání, co oba týmy začnou předvádět. V dresu domácích nastoupil velice šikovný útočník, který svým vzhledem i stylem hry připomínal střelce Shakhtaru Henrika Mchitarjana, a právě tento hráč znepříjemnil vstup do zápasu Martinovi, kterému v jeho prvním doteku s míčem ve středu hřiště balón vypíchl a levačkou poslal svůj tým do vedení. To ale zase nakoplo FCA k většímu napadání a aktivitě, nepřesně pálil Luky i Martin, ale již jsme se dostávali do tempa. Po nepovedené standartce domácích se tak naskytla příležitost pro rychlý brejk. Kuba vyrazil středem a sprintem ho následoval v levo Martin a v pravo Mára. V poslední chvíli uzavřel obránce Komet cestu k výhodněji postavenému Martinovi, a tak si Kuba vybral v pravo běžícího Máru, ten si zasekl míč, obránce se ve skluzu projel po čtiřiceti stupňové umělé trávě, načež Mára levačkou poslal míč na přední tyč, vyrovnáno! O pár minut později se o pět o slovo přihlásil útočník Komet, který se obtočil kolem Bůži a vyslal střelu do tyče. Je třeba říci, že postupem času bral hodně útočných akcí na sebe a začínal být čím dál tím víc čitelnější. Největší porci soubojů s ním po celý zápas musel svádět právě Bůža a vedl si víc než dobře. Většinou se mu podařilo "Mchitarjana" eliminovat a to čístým způsobem. Na konci poločasu jsme důrazným napadáním vybojovali na útočné polovině míč, který se poté dostal až k Martinovi, jenž ho neomylně posunul do branky, 1:2! Poté ještě přišly ještě 2 šance Komet, po pěkných kombinacích se dostaly do zakončení, ale vynikajícími zákroky udržel poločasové vedení náš gólman.

 

Nikam jsme se zbytečně nepotřebovali hnát, proto jsme vyčkávali na jakoukoli příležitost k vyražení do útoku spíše z defenzivnějších pozic. Komety kombinovali neefektivně, v jejich hře nebylo příliš překvapivých prvků. Stejně se však k několika zakončením dostali, jenže nás jistými zákroky držel brankář a když už byl jednou překonán, zastavila se střela na tyči. Na druhé straně ale také zazvonila branková konstrukce, po střele Máry, kterou zřejmě brankář viděl až na poslední chvíli, míč orazítkoval břevno. Většinu naších útočných akcí tahal Kuba, který působil ve středu hřiště. Do dobrých pozic se dostali opět Martin s Lukášem, avšak brankář domácích střelu zlikvidoval, přestože asi do teď cítí Martinovu dělovku na svém břiše. Luky chvíli poté mířil jen těsně vedle. Abychom se vyvarovali závěrečným nervům, hodil by se ještě jeden gól. Ten nakonec také přišel, 10 minut před závěrečným hvizdem vyrazil dnes hlavní nahravač Kuba z levé strany do protiútoku, situaci 2 na 2 však s Márou vyřešil excelentně. Počkal si na ten správným moment a hned jak Mára zrychlil, poslal mu výborný míč před branku, bývalý kapitán nabídnoutou šancí nepohrdl a střelou pod břevno zvýšil na 3:1. V závěrečných deseti minutách se již Kometám příliš nedařilo a FCA si hlídalo vedení. Několik skvělých obranných zákroků si připsal Jirka Princ, který po celý zápas důsledně dirigoval defenzívu celého týmu. Díky týmovému výkonu jsme dokázali uspět, napravili jsme zaváhání z minula a porazili dosavadního lídra soutěžě, čímž jsme se sami opět vyhoupli na první místo.

 

Příští neděli nás čeká prozatím poslední tým naší skupiny. Viva FCA!