HL 5. kolo (7.L): F3N FC B - FC A.Č.A.B. 1:7

27.04.2014 18:12

Stadion: Pražačka

Diváků: 3

Góly za Ačab: 4 Šunek, 2 Pepa, Jirka Princ

 

Výsledky FCA jsou zatím jak na houpačce, prohra střídá výhru a né a né odstartovat zápas dobře, nyní nadešel čas, abychom zápas vzali od úvodu do vlastních rukou, nadešel čas na pár plátků Šunky, třeba rovnou 4.

 

Úvodní gól přišel již ve 2. minutě. Pepa našel obloučkem za obranu překvapivě nabíhajícího Jirku Prince, který přesným zakončením mezi nohy poslal náš celek do vedení. Kdyby si soupeř nastudoval pečlivěji materiál o našich největších hrozbách v této sezóně, jistě by Jirkovi tolik prostoru nedal, ten byl totiž prozatím nejlepším střelcem týmu. Úvod byl konečně parádní, po faulu v blízkosti vápna rozehrál Mára míč na Pepu, který přesnou ranou po zemi k tyči zvýšil na 2:0. A do 10ti minut bylo ještě veseleji, Šunek, který byl dnes v neuvěřitelné formě, si zpracoval míč, posunul si ho kolem obránce do středu a ranou k tyči zaznamenal svůj první zásah letos. F3N moc šancí nemělo, hrozilo ale především ze závarů po autech či ze standartních situací, sem tam vyslali hráči domácích tvrdé střely z dálky, s nimi si ovšem bez problému poradil opět jistý Kuba v brance. A tak Ačab přidal další gól, Mára si počkal u soupeřova vápna na náběh Šunka, včas mu posunul míč do běhu a ten i s trochou šestí přešel přes gólmana a uklidil do prázdné branky. V závěru půle se ještě domácím podařilo snížit, po úvodní 30ti minutovce byl tak stav uktání 4:1 pro naši ekipu.

 

Zápas jsme hráli ve slušném tempu a především pohyb, kterým jsme předčili domácí tým, byl klíčovým faktorem úspěchu. Gól na 5:1 padl po akci, kdy se Mára z pravé strany dostal ke střele, kterou po vyražení gólmanem uklidil na zadní tyči dobíhající Šunek, hattrick hero. FCA už chodilo do rozložené obrany F3N jako na zavolání, Mára měl 2 velmi slušné pozice ke skórování, do kterých ho nejdřív poslal Pepa a pak Luky, ovšem nejprve nechal vyniknout gólmana, podruhé levačkou minul. Do úniku se dostal také Pepa Černý, který v nájezdu na gólmana poslal míč kolem jeho levé nohy na 6:1. Tenisový výsledek nebyl konečný, střelec dnešního odpoledne, také zvaný "slice of pršuta", vybojoval míč na posledním obránci a prostřelil bezmocného brankáře hostí a uzavřel tak gólový účet svou čtvrtou brankou na konečných 7:1. Kuriózní gól mohl padnout po výkopu Kuby, který pozdravil až druhého gólmana, jenž svým nepřesvědčivým výkopem dostal kulatý objekt do své vlastní branky. Sice to tuto situaci příliš neovlivnilo, ale kvůli přeběhnuvšímu míči přes hřiště ze sousedního zápasu se rozhodčí po krátké poradě dohodli gól neuznat. Vzhledem k rozhodnutému zápasu se ze strany lavičky Ačabu nenesly vůči tomuto verdiktu žádné protesty.

 

FCA si připsalo další 2 body a se skóre 20:8 dále zůstává v nejužší hře o postup.