HL 6. kolo (6.J): FC A.Č.A.B. - Kolomajzna TJ 3:3

14.10.2013 17:38

Stadion: Mikulovka

Diváků: 2

Střelci za Ačab: Bůža, Ajfel, Martin

 

Šesté kolo zavedlo náš tým na Mikulovku, v souboji s průběžně druhým týmem tabulky, Kolomajznou. Pod umělým ovětlením, bez vykartovaného Kuby, začal souboj o další 2 body..
 
FCA vlétlo na svého soupeře a téměř nic mu nedovolovalo. Martin si v prvních 15ti minutách vypracoval nejméně 3 solidní šance, ale dnes to nebyl úplně jeho den. Pak se "ukázali" oba 2 golmani. Na naší straně, po špatném zpracování, musel brankář útočníka hostí zastavit už jen faulem, aby napravil své pochybení. Na straně druhé nahrál špatnou malou domů na půli hřiště bek hostí a golman po riskatním zákroku na našeho útočníka mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu. První zásah obstaral Bůža, který šikovně nastřelil míč do brány, ten mírně zaplaval, propadl houštím těl a zastavil se až v síti. Tak skončila i první půle. Soupeř nevypadal vůbec nebezpečně a kdybychom proměnili polovinu našich šancí, bylo by rozhodnuto. 
 
Ovšem, jak se brzy ukázalo, druhých 30 minut nabídlo zcela odlišný obrázek. Kolomajzna začala hrát důrazněji, více střílet a to jim po chvíli vlilo krev do žil. Špatnou desetiminutovku přežilo FCA se štěstím a to pak dokonalo své účinkování při střele Ajfela, která byla 2x tečovaná a zapadla po pravé ruce netušícího brankáře za jeho záda, 2:0! FCA mohl sice gol uklidnit, ale obraz hry byl bohužel stejný. Náš tým jakoby téměř celý druhý poločas prospal, Kolomajzna ale nemířila přesně. Snížení přišlo po ztrátě míče ve středu hřiště, kde po rychlé akci smeřované na pravé křídlo rozhodla přesná rána pod víko, 2:1. FCA hrozilo z brejků, ale ani jeden se nepodařilo přetavit v branku. Soupeř rezignoval na fotbalovost a snažil se míč čistě prorvat do branky, to se mu také povedlo. Ze závaru v našem vápně se ve změti těl dostal míč na nohu útočníka hostujícího celku, jenž dvě minuty před koncem vyrovnal. Soupeř vypadal s remízou spokojen, né tak ale náš tým. Nabuzení hráči Ačabu se rozhodli strhnout vedení zpět na svou stranu, což se minutu před koncem povedlo! Martin se opět prosadil levačkou a přízemní střelou na zadní tyč vrátil vedení do správných rukou. Jenže...to, co přišlo poté, by se skutečně stávat nemělo. Poslední akce soupeře, rohový kop, který byl odvrácen na aut. Zřejmě šel míč od hráče Kolomajzny, ale na to se zkrátka nedá vymlouvat. Autové vhazování mělo být pokryté. Nestalo se, na zadní tyči si naskočil na dlouhý aut jeden z hráčů a přesnou hlavičkou na druhou tyč v posledním možném momentu opět vyrovnal.
 
Hektický závěr tak nakonec přinesl pouze bod. FCA si za druhý poločas možná ani vyhrát nezasloužilo, remíza se dá považovat za spravedlivý výsledek, avšak vzhledem k průběhu zápasu by si opravdu náskok minutu před koncem mělo pohlídat.