HL 6. kolo (7.L): FC A.Č.A.B. - PPPO 4:4

04.05.2014 19:12

Stadion: Mikulovka

Diváků: 2

Góly za Ačab: 2 Kuba, Mazi, Pepa
 
FCA se utkalo poprvé letos na Mikulovce s podobně mladými hráči, týmem PPPO, který zatím byl na postupových pozicích. 
 
Zápas byl v prvních 15ti minutách hodně vyrovnaný, týmy hrály dobře defenzivně a nedovolily si navzájem příliš zakončení. Pak ovšem přišla naše tradiční zmatečná situace v obraně, nahrávka Jirky na nohu soupeře v blízkosti naší brány znamenala po pohotové střele vedení PPPO. Netrvalo však dlouho a bylo vyrovnáno, Mára rozehrál nakrátko rohový kop, ze kterého Kuba i s pomocí teče dopravil tvrdou ranou míč za záda gólmana. Tomáš v naší brance předvedl několik dobrých zákroků, ale bohužel se nedokázal vyvarovat slabšího momentu, po střele doprostřed vyboxoval míč nešťastně pouze kolem sebe, jelikož ho trefil jen napůl, a ten zapadl k tyči. Poté přišla obrovská smůla, kdy se FCA dostalo k enormnímu náporu, z toho ale pramenila jen 3x nastřelená konstrukce branky v pasáži asi 15ti vteřin. Ke konci poločasu, za zmatečné situace, přišlo ještě navýšení skóre, kdy se nepodařilo eliminovat střelce a ten prostřelil našeho gólmana střelou mezi nohy.
 
Druhá půle začala z naší strany aktivně, ale do brejků vyráželo rychlé duo hráčů PPPO, které dělalo starosti. Po jednom z nákopů měl Luky míč nadosah odkopnutí, ale po nedorozumnění s Pepou, od kterého čekal, že by se míče měl snad zmocnit on, z toho nemohlo být nic jiného než gól po další hrůbé chybě. Defenzivní činnost celého týmu je zatím v této sezóně opravdu nebývale špatná, tohle už můžeme jen zlepšit. Soupeř se však za stavu 4:1 zatáhl až příliš a v posledních čtvrthodince toho využil Ačab k velkému náporu. Po individuální akci nejdříve chytrou střelou snížil Kuba na 2:4, obstřel šajtlí byl výstavní. Zblokované střely Lukyho i Máry ještě kontaktní gól odvrátily, rychlá akce na jejímž konci byl Mazi už ale snížení na rozdíl jediného gólu znamenala! A tři minuty před koncem bylo vyrovnáno, po závaru ve vápně vyplaval míč u Pepy, jenž ho pohotově bodlem poslal přesně na zadní tyč! A nebylo to vše, zdrcení hráči soupeře mohli ještě dvakrát inkasovat, nejprve se krásnou indviduální akcí předvedl Luky, trefil naneštěstí těšně vedle. Po nástřelu Maziho v posledních sekundách doklouzával Kuba na zadní tyči a jen centimetry ho dělily od vítězné trefy! Nakonec mohlo FCA tento zápas po výborném obratu vyhrát, ale vzhledem k průběhu se zřejmě jedná o zaslouženou remízu.
 
V obranné činosti se něco musí změnit, lepší koncetrace hráčů, větší důraz a hra na co nejmenší riziko - to jsou asi nejdůležitější body, kterých bychom se měli držet, snad to již do budoucna zlepšíme. Zůstáváme v boji o postup a v dalším zápase se opět půjdeme porvat o výhru.