HL 7. kolo (6.L): Petrovice B - FC A.Č.A.B. 2:3

19.10.2015 07:28

Stadion: Mikulovka

Diváků: 2

Střelci za Ačab: Trojis, Šunek, Jarda

 

FCA se po prohře s Parádníky potřebovalo dostat zpět na vítěznou vlnu, aby udrželo těsný kontakt s druhou postupovou příčkou. Petrovice měli být na Mikulovce poměrně snadné sousto, avšak nejednou jsme se již přesvědčili, že v Hanspaulce může vyhrát poslední nad prvním bez mrknutí oka, rozhodně nás tedy nečekal předem vyhraný zápas.

 

Sešli jsme se v hojném počtu a ze začátku byli jasně lepším týmem. Vysoký pressing na hráče Petrovic zabíral jako slevy v Kauflandu na důchodce. Nejprve se zastřeloval Luky i Kuba, první gól nakonec padl po akci, kdy Jarda zkoušel protlačit míč na zadní tyč, kde číhal Mára, obránce sice tento pokus odvrátil, naneštěstí pro něj pouze k nohám Šunka, který s přehledem podstřelil gólmana, 0:1. FCA hrálo svižně, velkou šanci Měl po příhře Máry Luky, ale střelou na přední tyč těsně minul. Těsně mimo pálil z dálky Pepa. Chvíli poté se z levé strany prokličkoval Trojis a ranou pod břevno zvýšil na 2:0. Vše vypadalo slibně a nic nenapovídalo tomu, že by Petrovice měli nějakým způsobem dělat problémy. Ve 20. minutě vystihl útočník domácích příhru Máry, nahrál na svého spoluhráče po pravé ruce, jenž prostřelil Tomáše. Ten dnes neměl oproti zatím vynikající sezóně uplně vyrovnanou výkonnost. Jeden famózní zákrok střídal s pravidelnou přesností jeden nejistý moment. Ránu pod břevno Tom parádně vytáhl na roh, gól na 2:2 šel však trochu na jeho triko, nepříliš prudký pokus na přední tyč nedokázal zachytit a bylo vyrovnáno. Ke konci poločasu opět zabral tým Ačabu, nejprve se šikovně protáhl z leva Šunek a brankáč hasil jeho střelu dobrým reflexem, po prá vteřinách prostrčil míč vpravo Mára na Kubu, který trefil tyč.

 

Poločas skončil vyrovnaně 2:2, což bylo pro nás velké zklamání. Je ale potřeba říci, že celkově byl včerejší výkon zatím asi nejhorší v této sezóně (i přesto to nakonec na Petrovice stačilo).

 

Druhá polovina byla hodně zvláštní. Petrovice cítili šanci na bodový zisk, tlačili na rozhočího, nervy trochu přibývaly. Obrovskou šanci však mělo FCA zhruba ve 40. minutě, Mára vybojoval míč v rohu, obešel rychlou stahovačkou obránce Petrovic a přihrál Lukymu, který naservíroval míč před prázdnou branku Kubovi, tomu však střela pravačkou sjela a minula branku. Na druhé straně se schylovalo k eskapádě Tomáše, který nejdřív opět výtečně uhasil příležotost Petrovic na gól, o minutu později mu vyklouzl dlouhý nákop z rukavic a míč si poskotačil na břevnu. Infarktové momenty se střídaly. Jarda popotáhl míč levou stranou a nastřelil ho na bránu, ten prošel kolem přední tyče do branky a byl již minimálně 10 centimetrů za čárou, rozhodčí však neviděl a nebýt Kuby, který celou akci dohrál a doklepl míč do branky, bychom si dost možná na sudím vyřvali hlasivky. V oficiálním zápise je gól nejspíš připsán Kubovi, jelikož jsem celou situaci viděl, v našich statistikách ho přípíšu na účet Jardy - to ale ve finále nic nemění, na gólu mají podíl oba. 

 

Můžu vám říct, že posledních 5-6 minut bylo opravdu něco šíleného. Na hřišti to vypadá vždy trochu jinak, ale z lavičky to byl hrozný pohled. Když i moje ségra, která na fotbal kouká jednou za rok řekne, že to pro ní byly "velký nervy", tak asi není něco v pořádku :D ... Neviděl jsem nás snad odehrát horší pasáž, nebo si to aspoň nepamatuju. Je potřeba si z toho vzít opravdu velké ponaučení, protože se v těchto minutách sešlo takové množství různých chyb, že to bylo k nevíře. Na druhou stranu, v tento moment nás podržel Tomáš, který předvedl jeden klíčový zákrok v obrovské šanci domácích. Jinak ale byl soupeř najedou rychlejší a vyhrával veškeré osobní souboje. Hráči FCA vypadali na hřišti jak vyděšená kuřata těsně před smrtí. Jirka Princ se snažil stejně jako Mára vehementně vyhecovat všechny aktéry k bojovnosti, ale hráče jakoby zahalila těžká psychická deka, nikdo nebyl schopný se z toho dostat. Další obrovská chyba bylo řešení brejků, s Petrovicemi hrál už i gólman a naskytli se tři velké příležitosti na kontry do prázdné branky, všechny byly špatně vyřešeny a i díky tomu jsme neustále čelili tlaku. Jeden nástřel za druhým mířil směrem k Tomovi a všechny odražené míče sbírali domácí, v poslední šanci se kulatina dostala k noze útočníka, který halfvolejem cinknul o spojnici. To bylo naštěstí vše, po výkopu rozhodčí ukončil zápas. 

 

Nemá cenu si nic nalhávat, nikdo nepodal v tomto zápase nějak dobrý výkon. Každý měl dobré momenty, to ano, ale celkově to bylo opravdu naše nejslabší vystoupení. I takovéto zápasy přicházejí, o to důležitější na druhou stranu je, že jsme ho dokázali vyhrát, to je samozřejmě něco, co se cení. Jestli však chceme postoupit do 5. ligy, jakože šance určitě je, musíme zahrát lépe. Ukázali jsme, že to umíme, tak zase zpátky k poctivému fotbalu a systému 3-1-1. Vítězství se ale počítá a nám do tabulky přibyly další 2 body! Ze zápasu navíc máme hodně dobré fotky, ty nejlepší pak nahodím do konverzace a na fb.