HL 7. kolo (7.L): Guinness AC - FC A.Č.A.B. 3:1

12.05.2014 17:12

Stadion: Mikulovka

Diváků: 1

Góly za Ačab: Luky

 

FCA muselo v tomto kole řešit závažný problém na postu brankáře. Z nejrůznějších důvodů totiž ani jeden z našich gólmanů nemohl být přítomen, a tak si dres s číslem 1 musel již poněkolikáté nasadit náš tradiční třetí gólman, jinak stoper, Jirka Princ.

 

Soupeř byl velmi fotbalový a navíc si nevídaně pomáhal se svým gólmanem, který se nebál jít do hříště dál, než Manuel Neuer, a proto Guinnes často kombinoval v šesti lidech, čímž se vytvářelo známe házenkářské půlkruží okolo naší poloviny hřiště. Tentokráte jsme byli odkázáni hrát na brejky a to se občas podařilo, v první půli měl 2 slušné šance Kuba, ale ani jednu se nepodařilo přetavit v gól, soupeř naopak hrozil spíše střelami z dálky a u dobře chytajícího Jirky také zazvonila tyč. Poločas 0:0 mnoho šancí však nepřinesl.

 

Vstup do druhého dějství se nám povedl a po 5ti minátách to bylo 1:0 pro Ačab, Luky po rychlém úniku trefil míč z již většího úhlu přesně mezi tyč a padajícího gólmana a poprvé v zápase se měnilo skóre. Kdybychom ihned neinkasovali, asi by to nakonec dopadlo bodovým ziskem, jelikož naše obrana konečně pracovala dobře a vyvarovala se hrubek. Naneštěstí se však minutu po prvním gólu dostavil druhý, tentorkát na opačné straně hřiště, kde se po odraženém míči položil do krásného voleje záložník domácích, tečovaná střela, na kterou měl navíc Jirka zakrytý výhled, mu podklouzla mezi nohama a došourala se za brankovou čáru. Čtvrt hodiny před koncem byl obrat dokonán, volný hráč u rohového praporku se z poměrně velkého úhlu, avšak přesnou ranou z první na přední tyč trefil na 2:1. FCA ale mohlo přichystat také bleskovou odpověď, do úniku se dostal opět Luky a trefil břevno. Náš tým musel čím dál tím více otevírat hru, což dávalo prostor soupeři, ten z toho zatím ale nic nezužitkoval. Po nahrávce Kuby se 5 minut před koncem dostal do slušné pozice Mára, který mířil k tyči, pohotvý zákrok gólmana ale znamenal jen rohový kop. Krátce po něm, asi 3 minuty před koncem, se již do hodně otevřené obrany trefil z brejku při přečíslení útočník AC a stanovil konečné skóre na 3:1.

 

Nedá se nic dělat, situace je momentálně taková, že na postup ztrácíme 2 body, příští kolo nás ale čeká lídr souteže, který ještě neprohrál a jedině výhra nad ním nám ještě dává šanci. Postupové ambice jsme ale narušili v jiných zápasech, jako například s Parukářkou, na kterou se nám nedaří, i přesto, že body, které jsme jí darovali, jsou doposud jediné, co dokázala uhrát, právě v takových zápasech je zakopaný pes. Citelně je znát absence opravdu gólového hráče, který po odchodu Martina z týmu citelně chybí, právě tuhle věc se však od příští sezóny pravděpodobně podaří velmi dobře vyřešit, detaily prozradíme až později :)