HL 8. kolo (7.L): FC A.Č.A.B. - FC Praetorians 1:1

25.05.2014 19:12

Stadion: Mikulovka

Diváků: 1

Střelci za Ačab: Mazi

 

FCA se v 8. kole představilo opět na Mikulovce, tentokráte lídrovi naší skupiny, týmu Praetorians. Krásné, avšak velmi horké počasí provázelo hráče po celou dobu utkání...

 

Musím již ze začátku podotknout, jak nás překvapila kvalita týmu, jenž nasbíral nejvíce bodů z naší ligy. Čekali jsme o něco lepšího soupeře. Od začátku bylo FCA aktivnějším týmem, po narážečce s Márou pálil ze strany Pepa G., o chvíli později mířil těsně vedle z dálky Mára. Zastřeloval se i Mazi, jehož střela taktéž jen těsně minula levou tyč! Soupeř skutečně pro nás překvapivě ani tolik nekombinoval, jako spíš každým dlouhým míčem hledal urostlého hrota na druhém konci hřiště, svého nejlepšího střelce. Toho ale většinou bez problému eliminoval někdo z dvojice Jirka - Bůža, a tak se v prvním dějství do žádné vážné šance tento hráč nedostal. Luky již nasadil asi třetí jesle a po jedné akci se dostal do slušné pozice, brankář byl však připraven. Zbolkovaná střela Bůži taky neslavila úspěch. Poté bohužel padl gól na naší straně hřiště, pro jeden z dlouhých míčů si šel Kuba, podařilo se mu ho chytit, ovšem při dopadu mu kulatina z rukou vypadla, první dorážku ještě stačil vyrazit, na druhou byl ale krátký a Praetorians se dostali v závěru půle do vedení.

 

O poločase bylo cítit z našich hráčů odhodlání, stejně jako troška frustrace, jelikož jsme byli lepším a kombinačnějším týmem, museli jsme však konečně zužitkovat některou ze svých šancí. Dvě minuty od zahájení druhého poločasu se výtečně otočil na středu hřiště Mazi, několika kroky se dostal do přečíslení, vybral si vlevo běžícího Máru, který levačkou z první zamířil k tyči, gólman ale svůj tým podržel. Do podobné pozice se dostal Mára o chvíli později, tentokrát z druhé strany, ale gólman střelu do šibenice opět vyrazil na roh. Tlak Ačabu sílil, Mazi 2x pálil ze střední vzdálenosti, střela pokaždé zaplavala a brankář měl co dělat, aby ji nějaký způsobem vyrazil před sebe. Šunek se také neprosadil, jaho střela šla těsně mimo. Ve 45. minutě už konečně přišlo nadmíru zasloužené vyrovnání, Luky popotáhl míč po levé lajně a posunul ho do středu, kde by Mára, v souboji s obráncem se prosadil a ještě posunul míč doprava na nabíhajícího Maziho, který zachoval chladnou hlavu a přesnou, tvrdou střelou k tyči změnil stav zápasu na 1:1. Pak se po dlouhé době přihlásili o pozornost také soupeři, po rohovém kopu se dostal na zadní tyči k hlavičce hlavní střelec hostů, branku ale minul. A opět Lukyho jesle a výtečná šance, šajtlí mířil pod břevno a opět dobrý záash strážce svatyně na druhé straně. 

 

Zápas již další zásah nepřinesl, utkání skončilo 1:1 a každý tým tak nakonec bere bod. Je to trochu zklamání, byli jsme v tomto zápase aktivnějším a nebezpečnějším týmem, nakonec se musíme smířit pouze s nerozhodným stavem. Musím ale znovu podotknout, že od týmu, který ještě neprohrál a vede ligu, jsme všichni čekali více. Škoda, že se nepodařilo vyhrát, tímto výsledkem je asi definitivně konec s postupovými plány, budeme si na ně muset počkat až do další sezóny. V týmu proběhnou měnší změny, tak uvidíme. Nyní ale ještě zbývají 3 kola a my se budeme snažit každé z nich vyhrát. Vamos FCA!