HL 9. kolo (6.L): Sever 1.FC - FC A.Č.A.B. 2:2

09.11.2015 08:09

Stadion: Pražačka

Diváků: 2

Střelci za Ačab: 2 Trojis

 

Náš tým se opět představil na Pražačce. Po kolapsu v minulém kole, kde jsme ztratili jasné vedení v klíčovém zápase o postup už ve zbytku sezóny o moc nejde. S největší pravděpodobností zůstaneme v 6. lize i pro příští sezónu. Přesto jsme samozřejmě chtěli sezónu dohrát s co největším počtem vítězství.

Soupeřem nám byl tým Sever 1.FC, jenž nasbíral doposud stejně bodů, jako my. Hned v úvodu se pískala penalta, obránce domácích zahrál evidentně rukou od těla a jelikož se tak stalo v pokutovém území, rozhodčí neměl jinou možnost, než odpískat. Na zahrání si věřili oba naší útočníci, Luky i Trojis si tak střihli o vykonání penalty, druhý jmenovaný zvolil štastněji a svou výhru potvrdil i proměněným pokutovým kopem. Hra byla poměrně vyrovnaná, šance měly oba týmy a z jedné nakonec Sever do poločasu stihl vyrovnat. Kuba se sem tam vydal na výlety z obrany do útoku a byl často okopáván, avšak jednou to nevydržel a zbytečně v souboji bez míče oplácel, rozhodčí jako varování vytáhl žlutou kartu. Při odchodu na poločasovou pauzu mu Mára domlouval, aby své emoce uzemnil a šel do druhé půle maximálně koncentrovaný. Myslím, že analogicky se k této situaci přesně hodí krátké vyprávění Josého Mourinha - za něj si akorát můžete dosadit Máru a za Maria Balotelliho - Kubu. 

www.youtube.com/watch?v=AwXgfBzK_L4

Poté už to mělo FCA hodně složité, celý druhý poločas muselo hrát o hráče v poli méně a navíc Sever ze své početná převahy vyprodukoval gól na 2:1.

V tuto chvíli ale velmi zaúřadoval týmový duch FCA a tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří v druhém poločase makali, aby i ve 4 lidech zápas zvrátili. Tomáš v bráně držel a Ačab bojoval. Velkou šanci měl Trojis, který zužitkoval Márou vystihnutý aut domácích a jen těsně přestřelil branku. Poté se Mára prokličkoval přes 3 hráče a těsně před tím, než stačil přihrát na Lukyho, mu míč s dobrým úmyslem ustřelil Jirka Princ, ovšem jeho rána těsně minula branku. Sever hrozil z brejků, ale FCA lítalo na hřišti nahoru a dolu, opravdu skvělé nasazení. To nejlepší ale přinesl až závěr, náš celek zmáčl Sever na jeho půlce, závary, rohové kopy. Z toho posledního se dostal k hlavičce Luky ve výborné pozici a obránce na čáře zaskočil za již překonaného gólmana, poslední autové vhazování se dostalo k Trojisovi, který napřáhl a ranou z halfvoleje prostřelil vše co mu stálo v cestě, včetně gólmana, kterému nakonec míč prošel mezi nohama. 

Rozhodčí inhed poté odpískal konec zápasu! FCA heroickým výkonem ve druhém poločase dotáhlo zápas alespoň do remízy a ukázalo, že umí hrát vyrovnanou partii i v početním oslebení.