HL 9. kolo (7.L): Hattrick Prosek FC - FC A.Č.A.B. 1:4

02.06.2014 16:12

Stadion: Meteor

Diváků: 6

Střelci za Ačab: 3 Luky, Mára

 

FCA se poprvé v historii přijelo podívat na hřiště Meteoru, o tom, zda se na úvodní zápas zde bude vzpomnat v dobrém, mělo rozhodnout následnujících 60 minut...

 

Na některé z našich hráčů se při této příležitosti přišel podívat kouč, který je v minulosti trénoval, ti tak měli o další motivaci navíc rozhodně postaráno. Zápas začal především naší aktivitou, střela MAziho z úvodu gólmana tolik nepozlobila, o chvíli později si však Milan na malém prostoru výborně poradil s míčem, posunul ho na střed Márovi a ten konečně, poprvé v sezóně, střelou do šibenice otevřel svůj gólový účet. Jakoby ho ale tento gól příliš uspokojil, v následných chvílích přidal několik nepřesností. Velkou chuť do tohoto zápasu měl i Kuba, který minule nemohl nastoupit kvůli problémům s kolenem. V 10. minutě si krásně vyměnil míč s Lukym a ten pohotově zamířil po zemi k tyči! Ačab vedl o 2 góly a vše bylo na dobré cestě, pak ale začal hrozit i soupeř. Nejdříve prošla přihrávka netastně mezi nohama Bůži a na druhé straně hřiště se do střely opřel forward domácích, zazvonila naštěstí pouze tyč. Poté ztratil míč Pepa a na Kubu šel sám druhý útočník Hattricku, ani ten ale gól nedal a Kuba si připsal fantastický zákrok. FCA se v té chvíli až moc zatáhlo, a tak musel Kuba z branky hodně své spoluhráče burcovat, aby opět nasadili vyšší aktivitu a pressing, to se povedlo a rezultovala z toho dobrá šance Kuby a Maziho, obě však těsně vedle. Poté se 2x předvedl Luky, nejprve přešel přes 2 hráče a trefil tyč, poté utajenou střelou z dálky otřel míč o břevno. Na druhé straně přišla série rohových kopů a po jednom z nich vyplaval míč u volného hráče na zadní tyči, ten měl dokonce 2 pokusy na střelu, oba naštěstí výtečně vyrazil Kuba, který nás dnes držel.

 

Poločas skončil 2:0 pro nás a do druhého se šlo s jasným cílem, hlavně neinkasovat, soupeři navíc těsně před přestávkou dorazil asi nejlepší hráč, který si s míčem rozuměl víc než dobře, proto bylo potřeba si dát v defenzívě dobrý pozor. Hra na brejky nám jde a z jednoho zahrozil Luky, byl již poměrně z úhlu, ale k překvapení většiny si našel v cestě k bráně skulinku a gólmana prostřelil! Hattrick se poté snažil dlouhými míči hledat na hrotu své hráče a z odražených balónů vše pálit na branku, jedna taková střela zasáhla zadní partie Pepy Černého a div že neskončila v brance, zmražený Kuba jen sledoval, jak míč těsně minul pravou tyč. Do té již kulatina po další akci narazila, vytěsnil jí tam opět výtečným zákrokem Kuba. Až 8 minut před koncem se ale podařilo domácím skórovat, tvrdá střela k tyči znamenala ale pouze snížení na 3:1. V posledních minutách již Ačab precizně bránil a souepře do ničeho nepustil, naopak další šance do otevřené obrany využil Luky, který se trefil potřetí a zaznamenal tak proti Hattricku hattrick.

 

FCA zvítězilo 4:1 a nyní je na 10ti bodech. Teoretická šance na postup žije jedině v případě, že oba další zápasy zvládneme a vyhrajeme, i tak nejspíš letošní sezóna postupvá nebude, ale naděje umírá poslední. Příští kolo hrajeme s posledním týmem tabulky a i přes naší oblibu rozdávat chudým body jak se jen dá, tento zápas musíme bezpodmínečně vyhrát.