Hodnocení hráčů: HL 1. kolo (8.A): FC A.Č.A.B. - FC Vozovna Motol

06.04.2011 16:04

A.Č.A.B. předposledního březnového dne absolvoval ostrý start v Hanspaulské lize, když nastoupil k prvnímu soutěžnímu zápasu proti týmu Vozovny Motol. A.Č.A.B., který se netají ambicemi na postup do 7. ligy, pak svou premiéru zvládl, když díky koncentrovanému výkonu porazil houževnatého protivníka 3:0. Na A.Č.A.Bu byla vidět jistá nerozehranost a nesehranost, což bylo samozřejmě kvůli množství nových akvizic pochopitelné. Projevila se ovšem také nesporná fotbalovost, technická vyspělost a bojovnost mužstva. Jasně tak byl vidět velký potenciál týmu a budující se zdravý týmový duch. To vše nevyhnutelně vedlo k zisku prvních dvou bodů do tabulky.

Skóre mohlo být i vyšší, to by ovšem A.Č.A.B. musel proměnit všechny šance. Na druhou stranu hráči Vozovny se také mohli dočkat čestného zásahu, kdyby se ovšem nerozhodli raději v průběhu zápasu testovat pevnost brankové konstrukce. Sébovi musí zvonit v uších ještě teď.

Proberme si už ovšem výkony jednotlivých hráčů:

-Séba - 7 - Čisté konto hovoří za vše. U tohoto hráče byly dva základní otazníky - jak bude chytat a jestli na zápas vůbec dorazí.Obě hádanky byly velmi rychle vyluštěny. Dostavivší se Séba narušoval útoky soupeře nejen svými blond vlasy, ale především kvalitními zákroky, dobrou prací ve vzduchu a kvalitními výkopy. Myslel i na diváky, když ke konci zápasu efektním zákrokem zlikvidoval projektil mířící do levého horního rohu branky. Jeho hlavní předností se však ukázalo být stavění tyčí, protože brána stála skutečně přesně tam, kde měla. Tento hráč rozhodně ukázal, že kromě Metrostavu se neztratí ani v A.Č.A.Bu a budiž mu tak odpuštěno i mírné zaváhání při jednom z rohů soupeře, kdy míč proletěl celým vápnem a skončil... jak jinak než na tyči.

-Jirka B. - 6,5 - Časem prověřená opora zadních řad A.Č.A.Bu se rovněž popasovala s rolí v nové soutěži se ctí. Jirka opět ukázal svůj přehled a techniku, kterými přivádí k šílenství soupeře v GyBulize již několik let. Jako obránci mu rozhodně musíme také přičíst k dobru čisté konto, které tým udržel, Jirka podal solidní výkon bez větších kiksů. Někdy měl problém v soubojích s robustnějšími útočníky Vozovny, nicméně i přesto je většinou zvládal. Rozhodně se těšíme na jeho další výkony, protože svůj potenciál ještě rozhodně neukázal naplno.

-Jirka P. - 7 - U tohoto hráče nebylo do poslední chvíle jasné, zda nastoupí v brance či v poli. Nakonec dostal díky Sébově přítomnosti možnost ukázat se ve hře, kde byl trochu proti své vůli postaven do obrany. Ale ukázalo se, že právě tam může být jeho pravý post. Jeho agresivní pojetí hry dělalo soupeřům velké problémy, jeden z nich musel být hned po jednom z prvních soubojů odnesen za postranní čáru a jeho kotník nebude na Jirku určitě vzpomínat s láskou. Za zmínku stojí také Jirkův odvážný souboj s brankářem. Jistě bychom na jeho výkonu objevili chyby, občas prohraný souboj, jinak ale rozhodně kvalitní a překvapivý výkon.

-Pepa - 7 - Zkušený fotbalový harcovník nastupoval v průběhu  zápasu v podstatě na všech pozicích a na žádné z nich se neztratil. Dalekonosnou střelou otevřel skóre zápasu, když míč chytře otřel o Ajfelovu čupřinu. Po zbytek mače prodával své zkušenosti a fotbalovost, mohl přidat i druhý gól, nicméně zradilo ho zpracování balónu, když mu v klíčové chvíli míč utekl na délku Ajfelovy končetiny.

-Kuba - 6,5 - Tento středopolař známý svým extrémním nasazením a silnou vůlí se v zápase pohyboval střídavě v obraně a na "své" pozici v záloze. Podal konstantní výkon, dobře vyvažoval obrannou a ofenzivní činnost, zapojoval se do protiútoků, odstavoval hráče tělem. Někdy se sice svými kličkami dostal do problémů či zcela mimo hrací plochu, celkově se ale navzdory své pozápasové nespokojenosti nemá za co stydět a pivo U Stálého zdraví si určitě zasloužil. Ukázal, že bude pro A.Č.A.B. velmi podstatný.

-Šunek - 6,5 - Nově angažovaný záložník v zápase také ukázal něco ze svého fotbalového umění. Po dobu svého působení na hřišti běhal, bojoval, rozdával pasy spoluhráčům a i když se do historie zápasu přímo ničím významným nezapsal, rozhodně ukázal, co může klubu přinést.

-Mára - 7 - Dlouholetý stavební kámen týmu  a bývalý kapitán dostal rovněž šanci, aby se ukázal fanouškům v prvním zápase Hanspaulky. Tvořivý podhrot opět nezklamal, připsal si asistence na oba Adamovy góly a mohl i branku sám vstřelit, nicméně brankář Vozovny přečetl jeho úmysl zahrát si na houslového virtuoze. Celkově tradičně slušný výkon, uvidíme, jak si nadále poradí s faktem, že na postu tvořivého hráče v A.Č.A.Bu rapidně vzrostla konkurence.

-Adam - 8 - MOTM, jak jinak, když tento mírně podceňovaný hráč vstřelil dvě třetiny z celkového počtu čobsích gólů. Když byl poprvé vypuštěn na hřiště, okamžitě svými baletními finesami zamotal hlavu všem obráncům soupeře a pouze tak potvrdil náš prvotní dojem, že soupeři mezi fanoušky Čajkovského patřit nebudou. Adam aktivně napadal, běhal, máchal rukama, dal dva góly a pouze jeden zbytečný krok navíc ho dělil od hattricku. Někdy pravda držel míč příliš dlouho u nohy a pokazil tak rozvíjející se akci A.Č.A.Bu, ale kdo by mu to v tomto zápase zazlíval. Někdo může namítnout, že měl Adi prostě štěstí. Bezpochyby - ale velké štěstí patří k velkým hráčům ;)

-Ajfel - 6 - Od snajpra a kapitána týmu se vždy čeká gólová smršť, ta se ovšem tentokrát nekonala. Kromě prvního gólu, kdy skvěle bránil brankáři ve výhledu, a při kterém se zejména dvoutisící osmistý šedesátý čtvrý vlas na jeho hlavě dožadoval autorství branky, se mu nedařilo tak, jak jsme zvyklí. Gól nedal, některých soubojů s protiháči se jakoby neúčastnil. Nicméně všichni víme o jeho kvalitách, které se snad v průběhu ročníku opět probudí.

 

A.Č.A.B. zkrátka vstup do soutěže zvládl a všichni fanoušci tak můžou s napětím vzhlížet ke světlým zítřkům našeho klubu...

 

EJ ČÍ EJ BÍ!!!