Rozhovor s Jíťou

10.04.2011 22:22

Další rozhovor a opět jedna z nejvěrnějších fanynek. Naše pozvání k rozhovoru přijala Jíťa.

 

Redaktor: Zdravím Jíťo, jak jste se stala fanynkou právě FCA?

Jíťa: Ahoj Fajfi. Byla to taková, jak se říká, láska na první pohled. Zhruba tak tři a půl roku zpátky se parta mladých talentovaných lidí rozhodla ukázat všem Gyboušákům, co je to fotbal. A pak stačilo vidět jediný trénink, abych věděla, že to je přesně to, co jsem zatím postrádala v Gambrinus lize, V Premier League i v Champions League. První zápas byl opravdovou fotbalovou extází.

 

R: Jak jsi spokojená se současnou podobou klubu? Změnil se od začátků k lepšímu či horšímu?

J: TAK URČITĚ. (smích). Za psolední rok se odehrálo v klubu mnoho změn, některé jsem vítala velmi nadšeně, některé třeba již méně, ale naprosto respektuji všechna rozhodnutí, který klub učinil a v současnosti sleduji, že rozhodně neprohloupil, alespoň co se obměny (rozšíření) kádru týká. Nový znak je taky skvělý, mám pocit, že originálněji už to rozhodně nešlo (smích) Vítala jsem téměř všechny změny bezvýhradně, ale jedna věc mě mrzí. A tou je stažení šedého lachtánka (Pedro) z brány na HL. Na druhou stranu, nová posila, ačkoliv je výhradně suchozemský živočich, zatím předvedla fantastické výkony. Takže zase jsem vlastně u toho, že si stěžovat nemohu.

 

R: Jak se ti líbí vstup FCA do Hanspaulské Ligy? Myslíš, že to byl krok správným směrem?

J: Pochopitelně! FCA začalo téměř fenomenálně. To znamená naprosté uspokojení i pro nás, věrné fanoušky. Ten, kdo poprvé přišel na myšlenku oslovit PSMF, by zasloužil metál!

 

R: Jak jsi spokojená s dosavadnímy výkony v HL, ale i v Gybulize? A jaké očekáváš pokračování v obou soutěžích?

J: Bohužel, začínám mít trošku nepříjemné pocity, že úspěchy v těchto soutěžích na sobě závisí nepřímo úměrně. Laicky řečeno, že čím více se vám daří v HL, tím chabějších výsledků dosahujete v Gybulize. Nicméně dvojí zatápání stále ještě nemusí nic znamenat a já se těším, že budeme letos oslavovat dvojí titul! Tedy, jeden postup a jeden titul.

 

R: Které hráče považuješ za nejdůležitější pro tým? (HL,GL)

J: Za nejdůležitější považuju ty, kteří jdou do zápasů naplno, dají do nich srdíčko. Takže všechny.

 

R: Jak se ti líbily poslední zápasy které jsi osobně navštívila?

J: Kromě zápasu v GL, který mohl být o něco lepší a atraktivnější, jsem naprosto nadšená. Kromě skvělých výkonů FCA totiž mohu pozorovat i ladné křivky některých protihráčů, tudíž jsem nadšená jako fotbalový fanoušek i jako žena. Padesátiletá. (smích)

 

R: Zaujal tě nějaký individuální výkon?

J: Jistě. Uveden jeden, ačkoliv jich bylo mnohem více. Každopádně asi největším překvapením pro mě byl výkon Adiho, do nedávné doby poměrně nenápadného hráče, jež se jako mávnutím kouzelného proutku změnil na velice platného útočníka se smyslem pro dobře mířenou střelu.

 

R: Jak se těšíš na další utkání?

J: Jako malej Jarda na Vánoce. Doufám, že mě čeká podobně úžasných (nejméně) 60 minut.

 

R: Co bys byla ochotná obětovat pro FC A.Č.A.B.?

J: Nu, spoustu věcí, časem a energií počínaje. A vlastně i konče, vždyť co cennějšího nyní, v maturitním ročníku, mám?

 

R: A jak to vypadá s vytvořením B týmu? Stále vás tato myšlenka neopustila?

J: (smích) Jak jsem se od tajných zdrojů dozvěděla, některým hráčům se tato myšlenka protiví. Ale o to víc se my, právě vznikající FC AČAB B, zavtrdíme a ukážeme našim hrdinům v "áčku", že můžeme taky něco dokázat. Ale jen oni budou stále ti první, samozřejmě. A doufám, že až nás začnou brát vážně, získáme jejich plnou podporu.

 

R: Kdo byl prvním iniciátorem této myšlenky?

J: Moment, to musím hodně zapátrat v paměti. Vím naprosto přesně, kde nápad vznikl, bylo to na hřišti ve Štěrboholech, v kroužku čtyřech fanynek. Ale kdo to první vyslovil? Opravdu nevím, podstatné ale je, že jsme se na tom všechny shodly.

 

R: Kam myslíš, že se FCA může dostat v HL?

J: V nejbližší době asi do sedmé, pak do šesté, pak do páté, pak..... na podzim 2014 ahoj první ligo!

 

R: Jak jsi spokojená s přístupem klubu k fanouškům?

J: Ožehavé téma. Každý k fanouškům asi přistupuje trochu jinak, nicméně použiju tento rozhovor maličko jako lobby. Ačabáci, uvědomte si, že i fanoušci jsou vaší podstatnou součástí! CHtělo by to nějakou děkovačku! Ale samozřejmě, zatím je vše v začátcích a já pevně doufám, že se ještě dočkáme hozených dresů atp.. (smích)

 

R: Děkovačku bych snad mohl slíbit, ale obávám se, že hozených dresů se jen tak fanoušci nedočkají, přece jen nejsme tak bohatý klub. Napadá tě ještě nějaké vylepšení pro fanoušky?

J:Tak přeci jenom, od toho tady tak úplně nejsem. A hlavně, samotný zájem a iniciativa klubu nás potěší. Ale protože se stále jedná hlavně o srdeční záležitost, tak můžu přísahat, že my tady budeme, ať už se klub zachová jakkoliv.

 

R: Tak to určitě hráči rádi uslyší. Díky za rozhovor a ahoj na nejbližším zápase.

J: Také děkuji. J