Shrnutí sezóny - JARO 2019

25.06.2019 09:42

Hodnocení a průběh sezóny

Letošní sezóna byla povedená hned z několika důvodů. Prakticky na každý zápas jsme dorazili v dobrém počtu lidí a včas, takže nehrozilo, že bychom museli řešit problémy jako kontumace, hráči na černo či pozdní začátky zápasů. Hráli jsme opravdu dobrý fotbal a nebyl ani jeden zápas, ve kterém bychom byli výrazně horší než soupeř. Ve většině utkání jsme druhý tým přehrávali a vytvořili si opravdu značné množství gólových příležitostí. Myslím, že nás letos fotbal musel bavit.

 

O to větší je škoda, že se nám u některých zápasů nepovedlo získat více bodů. O některé jsme přišli doslova v posledních sekundách. Jak už to nás tradičně bývá, ještě před utkáním jsme často prohrávali 0:2 gólem z autu a z rohu. Nedůraz a pokrytí soupeře ve vlastním vápně je náš dlouhodobý problém. Ke konci sezóny jsme však obranu opravdu zlepšili a mám pocit, že by se konečně mohlo začít blýskat na lepší časy. Tomáš v bráně v posledních zápasech dominoval ve vzduchu a hodně tak obraně při bránění standardek pomohl. Celkově se naše obranná fáze zlepšila a výsledkem pak bylo například udržení čistého konta ve dvou po sobě jdoucích kláních.

 

FCA nakonec skončilo těsně pod postupovými příčkami s 12 body a výborným skóre 37:23. Za naše působení v 6. lize to bylo vůbec nejlepší skóre a bodový zisk, jaký jsme získali. Minulé sezóny jsme opětovně končili s 10 body. Letos to na 90% na postup nestačilo, i když jsme ani jeden zápas neprohráli o více než gól. Stále je však možnost, v případě že z 5. ligy odstoupí více týmů, že bychom mohli plnit roli jednoho z náhradníků. Je však velká škoda, že jsme nedokázali urvat v sezóně ještě více bodů, zvlášť v zápasech, kde jsme byli jasně lepší než soupeř. Musím ale za tuto sezónu všem poděkovat, hráli jsme v drtivé většině zápasů opravdu velmi dobře.

 

Velký dík patří také Mazimu, Matkovi a Kubovi Svárovskému – ti všichni se totiž v průběhu sezóny postavili v případě nouze do brány a odvedli výbornou práci.

 

Nejlepší hráč utkání podle rozhodčích

Na tomto grafu můžeme vidět, jak hodnotili v průběhu sezóny naše hráče rozhodčí daných zápasů. U některých zápasů tato informace vyplněna nebyla, nicméně první místo záskal Trojis a druhé Denis. Po jednom zářezu si pak připsalo toho hodnocení více hráčů FCA.

 

Nejlepší střelci

V tabulce střelců našeho týmu vyhrál s přehledem Denis s 11 góly. Na pořadí dalších našich hráčů se podívejte níže.

 

Inkasované góly v jednotlivých úsecích hry

Letos jsme inkasovali góly nejvíce mezi 15 až 30 minutou zápasu.

 

Vstřelené góly v jednotlivých úsecích hry

Nejvíce branek jsme letos dokázali vsítit mezi 30 až 45 minutou, což ukazuje naše silné vstupy do druhých poločasů.

 

Rozdělení na poločasy

Na tomto grafu je krásně vidět, v čem jsme byli letos silní - druhé poločasy. Zatímco v první půli máme průměrné skóre 14:15, v druhém poločase je to drtivých 23:8. Je zcela evidentní, že jsme po přestávce dokázali daleko více zapnout a buď zvrátit nepříznivý stav zápasu, nebo soupeře dorazit dalšími góly. Tak jako tak, druhé poločasy jsme měli letos výrazně lepší než první.

 

Gólman

Tomáš se stal nejlepším gólmanem soutěže v tom smyslu, že udržel svou neprůstřelnost 123 minut v řadě. Nikdo jiný toto v naší skupině nedokázal. Tomáš navíc ve dvou zápasech dokázal udržet čisté konto.

 

Obrana

V průměru jsme letos dostali 2 góly za zápas, což je v Hanspaulce stále velmi solidní vizitka.

 

Útok

Ze všech týmů mělo FCA s přehledem třetí nejlepší útok s 37 góly a skóre +14.

 

Disciplína

Sezóna proběhla bez žluté karty, což je u nás nevídaná záležitost. Mám takový pocit, že jeden z našich hráčů kartu během utkání viděl, rozhodčí se však rozhodl jí do konečného zápisu neuvést.

 

Závěr

Díky všem za proběhlou sezónu. Doufám, že se na podzim sejdeme zase ve stejné sestavě a podaří se nám získat ještě více bodů, než nyní. Krásné léto všem!